keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kevät 2024: tulossa olevia oppimateriaaleja

Ilmoittaudu mukaan!

Havumetsän lapset -ennakkonäytös opettajille ja 2. asteen opiskelijoille

Mikä on Koulukino?

Uusimmat elokuvat

Opettajainhuone

Heinähattu, Vilttitossu ja kana

Aarne Alligaattori ja viidakkoystävät

Sisupussi

Pelle Hermanni ja hypnotisoija

Lassien uusi seikkailu

Mean Girls (2024)

Mean Girls (2004)

Miten toimia?

Menemme elokuvateatteriin

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin ja sovi näytöksestä.

Katsomme koulussa

Valitse elokuva ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Löytyykö elokuva Koulukino Suoratoistosta? Esitä elokuva sieltä.

Hanki kopio elokuvasta.

Hanki lupa julkiseen esittämiseen.

Menemme elokuvateatteriin

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin ja sovi näytöksestä.

Katsomme koulussa

Valitse elokuva ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Löytyykö elokuva Koulukino Suoratoistosta? Esitä elokuva sieltä.

Hanki kopio elokuvasta.

Hanki lupa julkiseen esittämiseen.

Koulumaailmaan sijoittuva Opettajainhuone on Saksan Oscar-ehdokas ja Berliinin elokuvajuhlilla palkittu draama, joka etenee paikoin trillerin lailla. Koulukinon uudessa, lukioon ja ammatilliseen opetukseen suunnatussa oppimateriaalissa käsitellään mm. valtasuhteita, turvallisempia tiloja ja ...kommunikaatiota.

Kuva: Judith Kaufmann, Alamode Film.
#koulukino #oppimateriaali #opettajainhuone #turvallisempitila

Koulumaailmaan sijoittuva Opettajainhuone on Saksan Oscar-ehdokas ja Berliinin elokuvajuhlilla palkittu draama, joka etenee paikoin trillerin lailla. Koulukinon uudessa, lukioon ja ammatilliseen opetukseen suunnatussa oppimateriaalissa käsitellään mm. valtasuhteita, turvallisempia tiloja ja ...kommunikaatiota. www.koulukino.fi/oppimateriaalit/opettajainhuone/

Kuva: Judith Kaufmann, Alamode Film.

Palkitun Virpi Suutarin uusi dokumenttielokuva Havumetsän lapset pöllyttää raikkaalla tavalla käsityksiämme metsistä ja niiden suojelusta. Elokuvan nuoret päähenkilöt Ida, Minka, Otto, Ville ja Otso haluavat pelastaa Suomen metsät. Vastassaan heillä on metsäteollisuus ja kansallinen ...ideologia metsistä taloudellisen hyvinvoinnin perustana.

Havumetsän lapset -elokuvasta järjestetään ennakkonäytös opettajille Helsingin Kinopalatsissa pe 22.3. klo 14. Lukioiden ja muiden toisen asteen oppilaitosten opettajien on halutessaan mahdollista ilmoittaa mukaan myös opiskelijaryhmänsä! Huomioithan että paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu maksuttomaan elokuvanäytökseen osoitteessa koulukino.fi/havumetsan-lapset-naytos/

Havumetsän lapset -elokuvasta järjestetään ennakkonäytös opettajille Helsingin Kinopalatsissa pe 22.3. klo 14. Lukioiden ja muiden toisen asteen oppilaitosten opettajien on halutessaan mahdollista ilmoittaa mukaan myös opiskelijaryhmänsä! Huomioithan että paikkoja on rajoitetusti. ...Ilmoittaudu maksuttomaan elokuvanäytökseen oheisen linkin kautta.

Palkitun Virpi Suutarin uusi elokuva Havumetsän lapset pöllyttää raikkaalla tavalla käsityksiämme metsistä ja niiden suojelusta. Elokuvan nuoret päähenkilöt Ida, Minka, Otto, Ville ja Otso haluavat pelastaa Suomen metsät. Vastassaan heillä on metsäteollisuus ja kansallinen ideologia metsistä taloudellisen hyvinvoinnin perustana.

Image for shared link
Havumetsän lapset -elokuvan ennakkonäytös opettajille ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille - Koulukino

Aika: pe 22.3. klo 14 Paikka: Kinopalatsi Helsinki, sali 2 (Kaisaniemenkatu 2, 00100 Helsinki) Elokuvan kesto: 92 min. Ilmoittaudu näytökseen...

www.koulukino.fi

Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuva tarjoaa humoristisen ja lempeän kurkistuksen sisarusten, naapurusten ja vapaiden kanojen tunne-elämään.

🐔Rauhallinen Heinähattu ja vilkas Vilttitossu ovat tiivis parivaljakko, ja välillä tunteet kuumenevat. Mukana ovat mm. kateus, ...ikävä, hämmennys, riemastus, tyytyväisyys ja helpotus. Tarinassa ilmaistaan tunteita ilmeikkäästi ja selkeästi. Myös tunteista puhumista ja riitojen sopimista harjoitellaan.

🐔Yksi elokuvan keskeisistä teemoista on ihmisen ja eläimen suhde. Kanoja pidetään munivina hyötyeläiminä, mutta samalla niille halutaan varmistaa hyvät oltavat ja lajityypilliset olosuhteet. Ihmisen vastuuta eläimen hyvinvoinnista korostetaan.

🐔Yksinkertaista tarinaa siivittävät hauskat väärinkäsitykset. Lastenelokuvalle tyypillisesti tarinan aikuiset ovat koomisia ja höpsöjä mutta kuitenkin turvallisia, eivätkä vie liikaa tilaa lapsipäähenkilöiltä.

🐔Muista napata ideat elokuvan yhteiseen purkuun Media-avaimesta! www.media-avain.fi

#mediaavain #elokuvakasvatus #mediakasvatus #heinähattuvilttitossujakana #lastenelokuva #lastenkirja #lastenkulttuuri #lastenkanssaleffaan
📸: Jana Machackova-Oey. Yellow Film & TV.

Lyhyistä, itsenäisistä tarinoista koostuva Aarne Alligaattori ja viidakkoystävät on pienille lapsille suunnattu animaatio. Elokuva on selkeä ja tempoltaan maltillinen, ja viidakkomiljööstä huolimatta sen aiheet käsittelevät lapselle tuttuja aiheita kuten kaverisuhteita, lempiruokia, ...hampaiden harjausta ja nukkumaanmenoa.

Eräässä jaksossa pohditaan, miten rauhallinen ja hiukan arkakin apina voisi saada kaverin villissä viidakossa. Toisessa tarinassa epäonnistutaan ja tuumataan yhdessä, että joskus käy niin, mutta tärkeintä on, että yrittää.

Elokuvan kaikissa kertomuksissa korostetaan ystävällisyyttä, auttavaisuutta ja prososiaalisia taitoja. Jokaiseen jaksoon sisältyy myös laulu, joka johdattaa katsojat syvemmälle jakson tunnelmaan.

Elokuvassa ei ole pelottavia kohtauksia, ja hiukan jännittävä haikin paljastuu pian kiltiksi keltakuonoksi.

Muista poimia keskustelu- ja puuhaideat elokuvan kaveriksi osoitteesta media-avain.fi!

#mediaavain #elokuvakasvatus #mediakasvatus #aarnealligaattori #aarnealligaattorijaviidakkoystävät
Kuva © 2024 See You Later! Oy Ab, SF Studios.

Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvan oppimateriaali on nyt saatavilla myös ruotsiksi osoitteessa koulukino.fi! Suomen Tukholman-instituutissa käännetty ja muokattu materiaali johdattaa alakoululaiset mm. pelaamisen ja fanikulttuurin äärelle. Elokuvasta voi tilata koulukinonäytöksen ...ottamalla yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin.

Kuva: Marko Oikarinen. Solar Films.
#koulukino #oppimateriaali #ristoräppääjäjavillikone

Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvan oppimateriaali on nyt saatavilla myös ruotsiksi!

Suomen Tukholman-instituutissa käännetty ja muokattu materiaali johdattaa alakoululaiset mm. pelaamisen ja fanikulttuurin äärelle: ...https://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/risto-rappaaja-ja-villi-kone-svenska/

Elokuvan voi tilata koulukinonäytökseen ottamalla yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin.

Kuva: Marko Oikarinen. Solar Films.

Meilläkin vietetään Mediataitoviikkoa! Lue Voima-lehden mediakasvatusnumeron Mediaattori-liitteestä Koulukinon Marjo Kovasen artikkeli kahdesta japanilaista koulumaailmaa kuvaavasta elokuvasta. Draamaelokuva Monster – vaarallinen leikki ja dokumenttielokuva Kouluvuosi Japanissa piirtävät ...kiinnostavan kuvan koulun tiukasta hierarkiasta ja yksilön roolista yhteisön kunnian kannattelijana.

Lehteä voi lukea digitaalisena osoitteessa voima.fi/mediakasvatus.

Kuva: Monster - Vaarallinen leikki (2023). Cinema Mondo.
#mediataitoviikko #elokuvakasvatus #mediakasvatus #monstervaarallinenleikki #kouluvuosijapanissa

KOULUKINO ON VALTAKUNNALLINEN ELOKUVA-ALAN JÄRJESTÖ

Koulukino on elokuvanlukutaidon johtava asiantuntija, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille ja muille kasvattajille elokuvakasvatuksen välineitä.

Koulukinon toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulukino tuottaa ja tukee erilaisia elokuvakasvatuksen ja yleisötyön palveluita