keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Kurkkaus tuleviin oppimateriaaleihin

Hyvää kesää!

Haku koulutukseen auki 1.6.-20.6.2023

EHO - Elokuvaharrastusohjaajien koulutushanke

Mikä on Koulukino?

Uusimmat elokuvat

Kolme iloista rosvoa

Mahtava Morris

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Pieni merenneito (2023)

Transformers: Rise of the Beasts

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Kolme muskettisoturia: D'Artagnan

Ilveskuiskaaja

Miten toimia?

Menemme elokuvateatteriin

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin ja sovi näytöksestä.

Katsomme koulussa

Valitse elokuva ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Löytyykö elokuva Koulukino Suoratoistosta? Esitä elokuva sieltä.

Hanki kopio elokuvasta.

Hanki lupa julkiseen esittämiseen.

Menemme elokuvateatteriin

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin ja sovi näytöksestä.

Katsomme koulussa

Valitse elokuva ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Löytyykö elokuva Koulukino Suoratoistosta? Esitä elokuva sieltä.

Hanki kopio elokuvasta.

Hanki lupa julkiseen esittämiseen.

Koulukino toteuttaa OKM:n erityisavustuksella valtakunnallisen Harrastamisen Suomen mallin ...elokuvaharrastusohjaajien koulutushankkeen. Hankkeen avulla koulutetaan 30—50 uutta harrastusohjaajaa ja käynnistetään elokuvaharrastusta kunnissa, joissa sitä ei vielä ole voitu tarjota.

Haku koulutukseen avataan 1.6.2023 - lue lisää linkistä!

Image for shared link
Koulukino järjestää Harrastamisen Suomen mallin ohjaajille koulutusta elokuvaharrastustoiminnan vakiinnuttamiseksi kunnissa - Koulukino

Koulukinolle on myönnetty opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustus Harrastamisen Suomen mallin kehittämiseen. Koulukino toteuttaa...

www.koulukino.fi

Koulukinon elokuvaharrastuksissa on tänä keväänä pohdittu mm. sommittelua, värejä ja ...tunteita. Nämä tehtäväkortit sopivat käyttöön niin koulussa, kotona kuin harrastuksissakin!

🧠Mitä tunteita eri väreihin liitetään? Esimerkiksi punainen voi merkitä rakkautta tai toisaalta vihaa. Mitä tunnetta vihreä mielestäsi edustaa? Entä vaikkapa oranssi tai violetti? Millaisia tunteita elokuva voi välittää värien kautta?
🎥Kokeile itse! Valitse yksi väri ja siihen liittyvä tunne. Lähde etsimään väriä ympäristöstäsi. Löydätkö valitsemasi värisiä esineitä, ihmisiä, rakennuksia tai vaikka kasveja? Voit kerätä löytösi talteen esimerkiksi puhelimen kameralla. Vaihtoehtoisesti voit piirtää värillä kuvan siitä tunteesta, joka väriin mielestäsi liittyy.

🧠Sommittelulla (elo)kuvaan voidaan luoda tunnelmia ja merkityksiä.
🎥Kokeile itse! Valitse kohde, jota haluat kuvata. Kokeile kohteen sijoittamista eri kohtiin kuvassa. Miten kuvan tunnelma muuttuu? Voit käyttää apuna puhelimen kameran ruudukko-/ristikkotoimintoa, jonka saat käyttöön puhelimen asetuksista.

#lastenkulttuurinjuhlaviikko #harrastamisensuomenmalli #koulukino #mediaavain

Hyvää Lastenkulttuurin juhlaviikkoa! Taidetestaajat Konsttestarna tarjoaa juhlaviikon kunniaksi ...kaikille kulttuurin ystäville Anna-Karin Grönroosin ohjaaman, kotimaisen dokumenttielokuvan Orkesterin edessä, jota voi juhlaviikon aikana striimata vapaasti Koulukinon Suoratoisto-palvelusta niin kauan kuin käyttöoikeuksia riittää.

Orkesterin edessä -dokumenttielokuva seuraa kolmen lahjakkaan nuoren muusikon opintoja Taideyliopistossa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, joka on alallaan yksi maailman arvostetuimmista. Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla palkittu elokuva on valmistunut vuonna 2020. Se on monikielinen ja tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Elokuvan kesto on 75 minuuttia.

Koulukinon suoratoistopalvelussa on oma Taidetestaajat-näytös, jonka kautta katsominen tapahtuu. Salasana näytökseen on TT-testaajat2022 . Näytöksen linkki on https://www.koulukino.fi/suoratoisto/naytokset/6 . Suosittelemme käyttämään internet-selaimena Chromea.

Elokuvaan liittyvän oppimateriaalin löydät täältä: https://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/orkesterin-edessa/

Lisätietoa Lastenkulttuurin juhlaviikosta ja Orkesterin edessä -näytöksistä löydät täältä: https://lastenkulttuurinjuhlaviikko.fi/ohjelma/keski-pohjanmaan-kamariorkesterin-konserttitallenne-ja-orkesterin-edessa-dokumenttielokuva/

#lastenkulttuurinjuhlaviikko #koulukino #taidetestaajat #orkesterinedessä

Image for shared link
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin konserttitallenne ja Orkesterin edessä -dokumenttielokuva - Lastenkulttuurin juhlaviikko

Taidetestaajat tarjoaa Lastenkulttuurin juhlaviikolla konserttitallenteen sekä Orkesterin edessä -dokumenttielokuvan vapaasti katsottavaksi ...

lastenkulttuurinjuhlaviikko.fi

Syyskuussa ensi-iltansa saava dokumenttielokuva Ilveskuiskaaja on jo nyt saatavilla ...koulukinonäytöksiin elokuvateattereihin! Elokuva kuvaa ihmisen ja luonnon suhdetta raumalaisen Hannu Rantalan kautta, joka on seurannut vuosien ajan pihapiirissään elävien ilvesten elämää. Oppimateriaalissa perehdytään mm. antropomorfismiin, toisenlajisuuteen sekä ihmisen ja eläimen suhteeseen sekä pohditaan dokumenttielokuvan keinoja ja tehtäviä.

Image for shared link
Ilveskuiskaaja - Koulukino

Oppimateriaalin teemoja: antropomorfismi, toisenlajisuus, ihmisen ja eläimen suhde, luontosuhde, luonnossa liikkuminen, ilves, dokumenttielokuvan...

www.koulukino.fi

KOULUKINO ON VALTAKUNNALLINEN ELOKUVA-ALAN JÄRJESTÖ

Koulukino on elokuvanlukutaidon johtava asiantuntija, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille ja muille kasvattajille elokuvakasvatuksen välineitä.

Koulukinon toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulukino tuottaa ja tukee erilaisia elokuvakasvatuksen ja yleisötyön palveluita