keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Koulukinon verkkosivut ovat uudistuneet!

Elokuva sopii kaikkiin oppiaineisiin

Elokuva osana opetusta

Mikä on Koulukino?

Uusimmat elokuvat

In The Heights

Petteri Kaniini: Kani karkuteillä

Babyteeth

Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train

Tom & Jerry

Cruella

Kuka pelkää puudelia

Godzilla vs. Kong

Miten toimia?

Menemme elokuvateatteriin

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin ja sovi näytöksestä.

Katsomme koulussa

Valitse elokuva ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Löytyykö elokuva Koulukino Suoratoistosta? Esitä elokuva sieltä.

Hanki kopio elokuvasta.

Hanki lupa julkiseen esittämiseen.

Menemme elokuvateatteriin

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Ota yhteyttä paikalliseen elokuvateatteriin ja sovi näytöksestä.

Katsomme koulussa

Valitse elokuva ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Löytyykö elokuva Koulukino Suoratoistosta? Esitä elokuva sieltä.

Hanki kopio elokuvasta.

Hanki lupa julkiseen esittämiseen.

Lapsellakin on oikeus omaan makuun - sitä ei saa väheksyä. Aikuisen tehtäväksi jää huolehtia... siitä, että lapselle tarjotaan monipuolisesti vaihtoehtoja!😌 #mediaavain #elokuvakasvatus #mediakasvatus #lastenkulttuuri #lastenelokuva #lastenelokuvakulttuuri

”Useinhan on niin, että lapset rakastaa kaikkea sellaista, mikä on aikuisen mielestä ihan ...laadutonta – mutta voi olla, että se onkin esimerkiksi lapsentasoista kerrontaa, joka voi olla aikuiselle aika pitkäveteistä tai liian mustavalkoista, mutta just osuu vaikka siihen kuusivuotiaan ikävaiheeseen.” Näin pohtii erityisasiantuntijamme @popcornwithesko-podcastin vieraana. Aikuisen tehtäväksi jää huolehtia siitä, että lapselle tarjotaan monipuolisesti vaihtoehtoja.😌 #mediaavain #elokuvakasvatus #mediakasvatus #lastenkulttuuri #lastenelokuva #lastenelokuvakulttuuri

🐠Välimeressä kasvanut Luca on nuori merihirviö, jota äiti varoittaa astumasta milloinkaan ...kuivalle maalle. Kuivalla maalla näet odottavat maahirviöt eli ihmiset atraimineen, kalaverkkoineen ja ennakkoluuloineen.
🐠Kun varovainen Luca ystävystyy energisen Alfredon kanssa, kaikki muuttuu. Yhdessä lajitoverit opettelevat kuivan maan lainalaisuuksia ja haaveilevat vapaudesta skootterin selässä.
🐠
Disneyn ja Pixarin kasvukertomus on kuin postikortti Italiasta. Alkuperäisellä ääniraidalla italianenglanti soljuu iloisesti, ja ystävysten uusi tuttavuus, topakka Giulia, huudahtaa tämän tästä “santa mozzarella”.
🐠
Tarinan päähenkilö Luca elää ristiaallokossa: vanhemmat haluavat suojella jälkikasvuaan kaikin keinoin, impulsiivinen ystävä opettaa vaientamaan sisäisen järjen äänen (silenzio!) ja kuivalla maalla vaanii jatkuva pelko merihirviöksi paljastumisesta.
🐠
Elokuvan kautta voi pohtia esimerkiksi erilaisuutta, ystävyyttä ja koulutuksen merkitystä. Mikä tekee hirviöstä hirviön? Miksi Luca haluaa niin kovasti koulun penkille? Mistä Luca ja Alfredo haaveilevat? Mitä vapaus merkitsee heille?
🐠
Animaatiolla ei ole virallista ikärajaa Suomessa, mutta Disneyn oman suoratoistopalvelun suositus on 6+.
#mediaavain #elokuvakasvatus #mediakasvatus #luca #disneypixarluca #lastenelokuva #lastenkanssaleffaan

Tiesitkö? Media-avaimen toiminnasta vastaa Koulukino, elokuvakasvatuksen valtakunnallinen ...asiantuntijajärjestö. Eli siis mikä?

Koulukinon monialainen työyhteisö koostuu elokuvatutkijoista, opettajista ja elokuvantekijöistä. Näillä eväillä toimitaan lasten- ja nuortenelokuvakulttuurin puolestapuhujina, kehitetään elokuvakasvatuksen välineitä ja edistetään elokuvanlukutaitoa monin eri tavoin.

Koulukino mm. 🌱Tuottaa kouluille opetussuunnitelmiin sidottuja oppimateriaaleja ja muuta aineistoa elokuvakasvatuksen tueksi ja edistämiseksi. 🌱Levittää kotimaisia lyhyt- ja dokumenttielokuvia kouluille ja kunnille suoratoistona. 🌱Tukee ja kehittää nuorten mahdollisuuksia harrastaa elokuvaa. 🌱Tarjoaa perheille ja kasvattajille tietoa elokuvista ja välineitä elokuvan käsittelyyn yhdessä.

Suomen Filmikamari, Suomen elokuvateatteriliitto ja Suomen elokuvatoimistojen liitto perustivat Koulukinon vuonna 2001. Voittoa tavoittelematonta toimintaa rahoittaa mm. opetus- ja kulttuuriministeriö. #mediaavain #elokuvakasvatus #mediakasvatus #koulukino #elokuvanlukutaito

Elokuvateatteriin pääsee taas, ja Kelaamon blogiin on putkahtanut pitkästä aikaa arvostelu! ...Arviossa on Hannaleena Haurun erinomainen uutuus Fucking with Nobody, joka rikkoo rohkeasti vasten kerronnallisia konventioita terävän käsikirjoituksen ja herkullisen henkilökaartin voimin. Linkki arvioon biossa!

KOULUKINO ON VALTAKUNNALLINEN ELOKUVA-ALAN JÄRJESTÖ

Koulukino on elokuvanlukutaidon johtava asiantuntija, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille ja muille kasvattajille elokuvakasvatuksen välineitä.

Koulukinon toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulukino tuottaa ja tukee erilaisia elokuvakasvatuksen ja yleisötyön palveluita