Binti

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Pakolaisuus, ihmisoikeudet, julkisuus, unelmat, itseilmaisu, vloggaaminen, tubettaminen, ystävyys, suvaitsevaisuus.

Synopsis:
12-vuotias Binti on ahkera somettaja ja hän unelmoi olevansa joskus vielä yhtä iso tähti kuin idolinsa Tatyana. Värikkään ja iloisen kuoren alla kytee kuitenkin toisenlainen todellisuus: Binti ja hänen isänsä ovat maassa laittomasti. Asiat kääntyvät alamäkeen poliisitarkastuksen myötä, mikä ajaa Bintin ja hänen isänsä
pakosalle. Pakomatka päättyy Bintin eksymiseen ja tämän löytämään piiloon puumajassa, mikä johtaa yllättävään kohtaamiseen.
Harvoin tulee vastaan elokuvaa, joka käsittelee näin kypsästi ja herkästi mutta lapsen tasolla haastavaa ja polttavan ajankohtaista teemaa. Elokuva onkin ansaitusti palkittu useilla festivaaleilla. Binti hurmaa niin nuoren kuin vanhemmankin yleisön, ja muistuttaa empatian merkityksestä maailman myllerryksessä.
(Lähde: juniorcine.fi)

Oppimateriaali on suunnattu 5.-6. luokille. Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen osa-alueisin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvaan on saatavilla myös ruotsinkielinen oppimateriaali Ruotsin elokuvainstituutin sivuilla.

Elokuva on osa Wrap!-hanketta, josta Suomessa vastaa Espoo Ciné. Lisätietoja elokuvan tilaamisesta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

Logo Wrap2016 eu flag creative europe media co funded en


 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Binti

(Binti)

Ohjaaja: Frederike Migom

Maa: Belgia Vuosi: 2019

Kesto: 90min Ikäraja: 12

Levittäjä: Espoo Ciné

Näyttelijät:
Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji


Lastenelokuva tähtitubettajaksi mielivästä Bintistä, jonka elämää varjostaa paperittomuus.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa