keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvakasvatus osana kulttuurikasvatussuunnitelmia -webinaari

Kuva: Calamity

Elokuvaa ja kulttuurikasvatussuunnitelmia käsittelevässä webinaarissa esitellään mahdollisuuksia hyödyntää olemassa olevia palveluja ja tukimateriaaleja osana koulujen elokuvakasvatusta ja kulttuurikasvatussuunnitelmatyötä. Esimerkkejä ovat kertomassa Oulun lastenkulttuurikeskukseen kuuluvan Valveen elokuvakoulun, valtakunnallisen Koulujen elokuvaviikko -hankkeen sekä Koulukinon elokuvakasvatuksen ammattilaiset.

Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet elokuvakasvatuksesta ja elokuvan hyödyntämisestä osana kouluopetusta ja kulttuurikasvatussuunnitelmia.

Ohjelma 

9.15 – 9.25
Tervetulosanat Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolta
Eeva Laitinen, projektikoordinaattori, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

9.25 – 9.40
Elokuvareitti kulttuuriopetussuunnitelmiin
Antti Haaranen, mediaopettaja, Oulun lastenkulttuurikeskus, Valveen elokuvakoulu

Oulun kaupungin perusopetukseen kehitetty Elokuvareitti on elokuvataiteen ja audiovisuaalisen ajattelun sisältöjä oppilaille tarjoava kokonaisuus. Elokuvareitti kohdentuu 3. ja 8. lk. oppilaiden opetukseen: kolmosilla tekemiseen ja kaseilla katsomiseen painottuen. Webinaarissa on esittelyssä 3. lk:n Elokuvareitti, jolta löytyy yksinkertaisia harjoituksia elokuvailmaisun harjoittelun lisäksi myös eri aihealueiden tarkasteluun.

9.40 – 9.50
Elokuva kuuluu kouluun: Koulujen elokuvaviikko pistää lukujärjestykset uusiksi!
Tiia Hyvälä, koordinaattori, Koulujen elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko tarjoaa mainion työkalun kuntien kulttuuriopetussuunnitelmiin. Elokuvaviikolla on mahdollista hyödyntää elokuvaa opetuksessa laajasti taiteena, kulttuurina ja kielenä. Liikkuvaa kuvaa on mahdollista yhdistää jokaiseen oppiaineeseen ja useisiin erilaisiin aihekokonaisuuksiin aina esiopetuksesta perusasteen loppuun saakka. Webinaarissa esitellään, miten elokuva voi olla apuna ilmiöpohjaisessa oppimisessa.

9.50 – 10.20
Elokuvateatterikäynti osana kulttuurikasvatussuunnitelmia
Marjo Kovanen, erityisasiantuntija ja Hanna Laurinsalo, erityisasiantuntija, Koulukino

Koulukinon erityisasiantuntijat kertovat miten Koulukinon palveluita voi hyödyntää kulttuurikasvatussuunnitelmien tukena. Puheenvuorossa keskitytään elokuvateatterikäynteihin osana kulttuurikasvatussuunnitelmia ja kerrotaan konkreettisin esimerkein kuntien ja paikallisten elokuvateattereiden onnistuneesta yhteistyöstä. Lisäksi esitellään Koulukino Suoratoisto -palvelun tarjoamia mahdollisuuksia koulun tiloissa järjestettävissä elokuvanäytöksissä.

10.20 – 10.30
Keskustelua ja webinaarin päättäminen

Järjestäjät:
Oulun lastenkulttuurikeskus, Valveen elokuvakoulu
www.kulttuurivalve.fi/elokuvakoulu

Koulukino ry.
www.koulukino.fi

Lisätiedot:
Valveen elokuvakoulun vastaava tuottaja, Tommi Nevala, etunimi.sukunimi@ouka.fi

Katso webinaarin tallenne alta. Tallenne on katsottavissa 8.10.2021 saakka.