keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvapolku uudistuu: uusia sisältöjä ja elokuvia

© Aittokoski Experience

KAVIn uudistuneelle Elokuvapolulle on avattu oma polkunsa varhaiskasvatukselle: Esipolku, jonka animaatioiden pääosissa seikkailevat mm. Pikkuli sekä Hinku ja Vinku. Nyt toimitetut sisällöt tukevat Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman medialukutaidon osaamisen kuvauksia.

Ala- ja yläpolkujen rinnalle on tuotettu Esipolku, joka tukee varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen elokuva- ja mediakasvatusta. Esipolulla tutkitaan elokuvaa hahmojen ja tarinoiden kautta, ja tutustutaan fiktion lisäksi mainos- ja dokumenttielokuvaan. Mediataitojen ohella materiaalien avulla harjoitellaan myös tunnetaitoja. Esipolulla edetään Heikki Partasen, Tini Sauvon ja Metsämarja Aittokosken animaatioiden matkassa.

Peruskoululle uusia elokuvia

Myös peruskouluille suunnattuja ala- ja yläpolkuja on käyty läpi Uudet lukutaidot – kehittämisohjelman näkökulmasta. Lisäksi elokuvavalikoimaa on täydennetty, ja elokuusta alkaen Elokuvapolulla on katsottavissa mm. kotimaisia elokuvia: Johanna Vuoksenmaan ohjaama Onni von Sopanen (2006), Klaus Härön Berlinalen Kristalli Karhulla palkittu Näkymätön Elina (2002) sekä Kiti Luostarisen Palnan tyttäret (2008).

Elokuvapolulla nähdään nyt myös Robert Ebertin ylistämä, Toronton ja Sundancen elokuvafestivaaleilla yleisöpalkinnot voittanut uusiseelantilainen elokuva Valasratsastaja (Whale Rider 2002). Koulujen Elokuvaviikolla positiivista palautetta kerännyt hollantilainen uusioperhekomedia Raparperimehua (Rabarber, 2015, Alankomaat) on nyt Elokuvapolun valikoimassa.

Uudistusten myötä elokuvakasvatus ja elokuvasisällöt on entistä sujuvampaa ottaa osaksi kasvatusta ja opetusta. Elokuvapolun ruotsinkielisen osion päivitys valmistuu syksyn aikana.

Elokuvapolun uudistuksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Kirsi Raitaranta (KAVI, AV-kulttuurin edistäminen) ja Marjo Kovanen (Koulukino) Uudet lukutaidot – kehittämisohjelman sekä KAVIn digitaalisten palvelujen tuella.