keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Gagarine – Kiertoradalla

Gagarine - Kiertoradalla

Tilattavissa elokuvateatteriin

16-vuotias Yuri asuu Pariisin Ivry-sur-Seinen lähiössä, valtavassa Cité Gagarinen rakennuskompleksissa, jota uhkaa purkutuomio. Molemmat, Yuri ja kerrostalo ovat saaneet nimensä neuvostokosmonautin Juri Gagarinin mukaan ja myös Yuri haaveilee avaruuden valloittamisesta. Sitä ennen on kuitenkin pelastettava 370 asunnon kotitalo ja sen repaleinen, mutta yhteen hiileen puhaltava yhteisö: ainoa perhe, joka Yurilla on.

Cannesin vuonna 2020 virtuaalisesti järjestettyjen elokuvajuhlien puheenaihe Gagarine – Kiertoradalla yhdistää yhteiskunnallista realismia ja urbaania fantasiaa rohkealla ja modernilla tavalla. Fanny Liatard ja Jérémy Trouilh onnistuvat käsikirjoittajina ja yhteisessä esikoisohjauksessaan hämmästyttämään energiallaan. Vähäeleisen voimakkaan roolisuorituksen tekevä tulokas Alsény Bathily on mieleenpainuva todellisuudesta irtautuvana Yurina.

Elokuva on kuvattu Cité Gagarinen todellisen purkuprosessin yhteydessä elokuussa 2019 ja se tallentaa näin lähes reaaliajassa Pariisin lähiöiden murenevaa optimismia koskettavasti. (Lähde: Cinemanse)

Alkuperäinen nimi:
Gagarine
Julkaisuvuosi:
2020
Pituus:
98 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Cinemanse
Tuotantomaa(t):
Ranska
Ohjaus:
Fanny Liatard, Jérémy Trouilh
Käsikirjoitus:
Benjamin Charbit, Fanny Liatard, Jérémy Trouilh
Näyttelijät:
Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven