keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kahlekuningas

Kahlekuningas

Kahlekuningas on koskettava elokuva ystävyydestä, itsensä löytämisestä ja mielikuvituksen valtavasta voimasta, joka saattaa joskus saada yliotteen elämästä.

On sydäntalvi Torniossa, Suomen ja Ruotsin pohjoisella rajalla 70-luvun puolivälissä. 12-vuotias Esko nousee rajan yli kulkevan rautatiesillan kaiteelle. Hän vetää mustan hupun päänsä yli ja kiinnittää käsiraudat ranteisiinsa. Esko aikoo suorittaa kahlekuningas Harry Houdinin vaikeimman tempun, hypyn sillalta veteen kahlehdittuna. Paikalle saapuvien suomalaisten ja ruotsalaisten poliisien ja sivullisten silmin temppu näyttää yksinäisen pojan itsemurha-aikomukselta. Muistot edellisestä kesästä vilistävät Eskon silmien edessä. Eskon kaverit jäävät kiinni Eskon suunnittelemasta tihutyöstä ja joutuvat korvaamaan aiheuttamansa tuhon. Esko kiistää osuutensa tapahtuneeseen ja joutuu kavereidensa boikotoimaksi. Hänestä tulee henkipatto ruotsalaisten ja suomalaisten jengien välissä. Kotonakaan asiat eivät ole kunnossa.

Yksinäinen Esko ystävystyy Ruotsin puolella asuvan pojan, Paten, kanssa. Paten esikuva on Harry Houdini, kahlekuningas, jota eivät pidätelleet mitkään fyysisen maailman esteet. Rautatiesilta johtaa Eskon yhä useammin Paten luo heidän yhteiseen mielikuvitusmaailmaansa. Mutta todellisuutta ei voi paeta, ja Esko huomaa että kovin juttu onkin olla aivan oma itsensä.

Lasten ja nuorten mediakulttuurilehti Peili julkaisi 2002 Kahlekuningas-erikoisnumeron. Siinä on mukana mm. elokuvan käsikirjoitus!

Alkuperäinen nimi:
Kahlekuningas
Julkaisuvuosi:
2002
Pituus:
94 min.
Levittäjä:
Columbia TriStar Nordisk Film Distributors Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Arto Koskinen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Miikka Enbuske, Emil Lundberg, Heikki Hela, Maija Junno, Arttu Kapulainen
Nimi ruotsiksi:
UTBRYTARKUNGEN - Kahlekuningas
Utbrytarkungen är en rörande film om vänskap, om att finna sig själv och om fantasins starka kraft. Filmen berättar om den 12-åriga Esko och hans kompis Pate. De bor i Torneå vid den svenska och finska gränsen i början av 1970-talet. Pojkarna har roligt tillsammans i den gemensamma fantasivärlden, men glädjen blir inte långvarig. Utbrytarkungen är en tragikomisk film om hur människan alltid försöker finna den lättaste utvägen. Den är varmt humoristisk och medkännande.