keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Mimmi lehmä ja Varis

Mimmi lehmä ja Varis

Mimmi Lehmä ja Varis perustuu Jujja Wieslanderin suosittuihin satuhahmoihin ja Sven Nordqvistin alkuperäiskuvituksiin – kuten Mimmi Lehmästä kertovat kirjatkin.

Mimmi Lehmä on hyvin epätavallinen lehmä – se haluaa oppia sukeltamaan, tanssimaan balettia ja tekemään kaikkea muutakin, joka vaikuttaa hauskalta. Kun hän tapaa Variksen, on kaikki Mimmin mielestä vielä kaksin kerroin mukavampaa! Mutta asiassa on yksi ongelma – Varis ei halua olla ystävä lehmän kanssa, ei ainakaan niin omalaatuisen lehmän kanssa…

Alkuperäinen nimi:
Mamma Mu och Kråkan
Julkaisuvuosi:
2007
Pituus:
78 min.
Genre(t):
Levittäjä:
SF Film Oy
Tuotantomaa(t):
Ruotsi
Ohjaus:
Igor Veychtaguin
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Eija Ahvo ja Pertti Koivula
Nimi ruotsiksi:
Mamma Mu och Kråkan
Mamma Mu är långt ifrån en vanlig ko. När de andra är nöjda med att stå i hagen och idissla så lockas hon istället av allt det roliga som gårdens barn gör. Att det skulle finnas begränsningar bara för att hon är en ko faller henne aldrig in. Därför vill hon också lära sig att cykla, att dansa balett och att klättra i träd. När hon dessutom träffar Kråkan blir hon väldigt glad. För om man har en vän så blir allt så mycket roligare. Men Kråkan är skeptisk. En kråka kan inte vara vän med en ko, tycker han. Särskilt inte om det är en så konstig ko. Manus av Jujja Wieslander, som har skrivit de populära böckerna om det omaka paret. Liksom i böckerna är det Sven Nordqvist som står för originalillustrationerna i denna animerade film.