keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Muumipeikko ja pyrstötähti

Muumipeikko ja pyrstötähti

Tilattavissa elokuvateatteriin

Eräänä sateisena iltana Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia. Yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen. Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiselle retkelle kohti tähtitornivuoren huippua selvittääkseen, onko maailmanloppu todella tulossa.

Elämän palaaminen uomiinsa edellyttää Muumilaakson väeltä ennennäkemätöntä sankaruutta. Matkalla kohdataan jännittäviä vaaroja, mutta myös luonnon ihmeitä ja uskomattomia aarteita – ja solmitaan korvaamattomia uusia ystävyyksiä. Tarinassa tavataan ensimmäistä kertaa seikkailija Nuuskamuikkunen sekä viisas keksijä Niisku ja hänen siskonsa Niiskuneiti.

Vahvistunein joukoin maailmalta takaisin Muumilaaksoon palattuaan on ystävyksillä entistäkin paremmat eväät niin pyörremyrskyiltä kuin pyrstötähdiltä suojautumiseen ja koko muumiperheen pelastamiseen. Tarvitaan vain kekseliäisyyttä, yhteishenkeä ja valmiutta auttaa apua tarvitsevia, jotta kaikki pysyvät turvassa merkillisiltä luonnonilmiöiltä.

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu legendaarisen suomalaisen kuvittajan ja kirjailijan Tove Janssonin samannimiseen kirjaan (1946). Nordic Pictuers Companyn ja Kindernet Entertainmentin tuottama Muumipeikko ja pyrstötähti on uusi versio Muumi-klassikkoanimaatiosta (1992), joka on nyt saanut uuden elämän. Huippulaatuiseksi niin uusille sukupolville kuin vanhoille Muumi-faneille uudistetussa elokuvassa on säilytetty alkuperäisen elokuvan tarina sekä klassisen piirtämisen ja kalvoanimaation tyyli. Animaation kuva on päivitetty tämän päivän elokuvastandardeihin ja elokuvan äänimaailma – musiikki, kappaleet ja dubbaukset – uudistettu kokonaan.

(Lähde: SF Studios)

Julkaisuvuosi:
1992 / 2023
Pituus:
75 min.
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Suomi, Japani, Alankomaat
Ohjaus:
Hiroshi Saito, Markus Bäckman, Carla Rindell
Käsikirjoitus:
Lars Jansson, Tove Jansson, Dennis Livson, Akira Miyazaki
Näyttelijät:
Äänirooleissa (suomi / ruotsi) Muumipeikko: Joonathan Kettunen / Christoffer Strandberg Hemuli: Jarmo Koski / Max Forsman Pikku Myy: Sarika Lipasti / Saga Sarkola Muumimamma: Kristiina Halttu / Maria Sid Muumipappa: Carl-Kristian Rundman / Carl-Kristian Rundman Nipsu: Tuomas Uusitalo / Andreas af Enehielm Niisku: Antti LJ Pääkkönen / Oskar Pöysti Niiskuneiti: Heljä Heikkinen / Alma Pöysti Nuuskamuikkunen: Markus Niemi / Lasse Mellberg