keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Niko – lentäjän poika

Niko - lentäjän poika

Tilattavissa elokuvateatteriin

Nuori poropoika Niko, on kuullut äidiltään tarinan, että hänen isänsä on legendaarisen Pukin Lentojoukkojen jäsen – yksi planeetan ihailluimmista poroista!
Niko ei kuitenkaan ole koskaan tavannut oikeaa isäänsä eikä kukaan usko hänen tarinoitaan kuuluisasta isästä tai hänen väittettään siitä, että eräänä päivänä hänkin lentää. Kaverit nauravat hänelle – hän vain kaatuilee kaiken aikaa! Nyt Nikon on todistettava, että he ovat väärässä…
Niko unelmoi lentävänsä isänsä lailla ja käy salaa harjoittelemassa lentämistä ja saa vahingossa sudet kannoilleen. Niko tuntee olevansa syyllinen susien hyökkäykseen laumansa rauhalliseen kotilaaksoon ja päättää karata kotoa ja suunnata kohti Korvatunturia.
Niin alkaa epätoivoinen ja vaarallinen retki villin erämaan ja jäisten myrskyjen halki isää etsimään. Niko haluaa löytää tuntemattoman isänsä varttuakseen itsekin suureksi lentäjäsankariksi.
Matkallaan kohti joulupukin tukikohtaa, Niko saa vihiä Mustan Suden ja tämän pahamaineisen joukkion salakavalasta suunnitelmasta tuhota kuuluisat Lentojoukot ja ottaa niiden paikka.
Nikon kumppaneina sankarillisella matkalla isän löytämiseksi ja joulun pelastamiseksi on hänen uskollinen ystävänsä ja otto-isänsä Julius, kömpelö liito-orava, joka on aina vaalinut ja tukenut pojan unelmaa.
Julius tietää, että hänen täytyy taivutella Niko palaamaan kotilauman turviin, mutta hänen suureksi närkästyksekseen seuraan liittyy nuori ja räväkkä, laulutaitoinen lumikko, Wilma, joka oikeasti tietää tien Korvatunturille.
Kolmikko kohtaa monia haasteita uhkarohkealla retkellään, mutta Nikoa odottaa kaikista suurin haaste, kun hänen täytyy valita unelmiensa elämän ja rakastamansa perheen välillä.

Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
83 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi, Tanska, Irlanti, Saksa
Ohjaus:
Kari Juusonen, Michael Hegner
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Olli Jantunen (Niko), Hannu-Pekka Björkman (Julius), Vuokko Hovatta (Wilma), Minttu Mustakallio (Essie), Vesa Vierikko (Musta Susi), Jussi Lampi (Räyskä), Risto Kaskilahti (Rimppa), Juha Veijonen (Raavas), Puntti Valtonen (Hirvas), Elina Knihtilä (Oona, Nikon äiti), Tommi Korpela (porolauman johtaja)
Nimi ruotsiksi:
Niko - på väg mot stjärnorna
En renkalv ger sig ut för att söka efter sin pappa, en av jultomtens flygande renar. Med på vandringen är hans vän, ekorren Julius. En flock vargar har också tänkt sig till jultomtens fjäll, och det dröjer inte länge innan deras vägar korsas. Strapatserna blir många och vargarna är hela tiden hack i häl. Det efterlängtade mötet med pappan blir dock inte som Niko tänkt sig, och han inser att ibland finns det man söker på väldigt nära håll. En välgjord animerad film om att söka sin identitet, om vikten av att tro på sig själv och betydelsen av nära vänner.