keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Paha perhe

Paha perhe

Aleksi Salmenperän kolmas elokuva Paha perhe on tragikomedia ylisuojelevasta isästä (Ville Virtanen), joka sotkee suhteensa lapsiinsa ja uuteen vaimoonsa (Vera Kiiskinen). Kaksi sisarusta (Lauri Tilkanen ja Pihla Viitala) ovat kasvaneet riitaisan avioeron seurauksena lähes koko ikänsä erillään. Äidin kuoleman jälkeen nuoret tapaavat jälleen ja viihtyvät toistensa seurassa. Isä yrittää puuttua lastensa elämään – hyvin aikein ja surkuhupaisin seurauksin.

Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Aleksi Salmenperä (s. 1973) on yksi kotimaisen nykyelokuvan arvostetuimpia tekijöitä. Hänen edelliset pitkät elokuvansa Miehen työ (2007) ja Lapsia ja aikuisia (2004) ovat keränneet palkintoja sekä Suomessa että ulkomailla.

Paha perhe oli mukana Berliinin 60. elokuvajuhlien arvostetussa Panorama-sarjassa. Elokuvan on tuottanut Aki Kaurismäki ja Sputnik Oy.

Julkaisuvuosi:
2010
Pituus:
95 min.
Levittäjä:
Sandrew Metronome Distribution Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Aleksi Salmenperä
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Ville Virtanen, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Vera Kiiskinen, Tomi Salmela, Ismo Kallio, Asko Sarkola, Pertti Sveholm, Sara Paavolainen, Reino Nordin.