keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Sinkkuelämän säännöt

Sinkkuelämän säännöt

Tonislav, 29, muutti Suomeen Bulgariasta yhdeksän vuotta sitten mennäkseen naimisiin suomalaisen naisen kanssa. Nyt hän on eronnut ja opettelee, millaista pohjoisessa kulttuurissa on olla sinkku.
Tonislavin paras ystävä ja kohtalotoveri Zoran, 27, on myös eronnut suomalaisesta vaimostaan. Kiril, 32, on asiantuntija siinä, kuinka naimisiin ei päästä. Hän on kosinut tyttöystäväänsä viisi kertaa, ja saanut aina pakit. Hristiyanilla, 24, ei ole koskaan ollut naisen kanssa vakavaa suhdetta – omaa äitiään lukuun ottamatta.
Neljä helsinkiläistynyttä ja rakkaudessa pettynyttä bulgarialaista nuorta miestä antaa itsellensä tehtävän. Heidän on 12 kuukaudessa löydettävä Helsingistä rakkaus. Apukeinoina kaikki on sallittua, aina netti-deittailusta sinkkujen sportti-treffeihin, speed datingiin ja tyylikoulutukseen. Vuoden kestävä savotta on täynnä rakkauden kaipuuta ja itäeurooppalaista itseironiaa.
Rakkaus on kuitenkin aina yllätyksiä täynnä. Menneisyys – varsinkin kun on kyse entisistä vaimoista ja tyttöystävistä – ei jätä miehiä rauhaan. Nykyisyyskin on täynnä kysymyksiä. Miten suomalaisia naisia pitäisi lähestyä? Miksi kaikki naiset eivät laita Internetin deittipalstoille valokuviaan? Kuinka oppia rakastumaan uudestaan?

Sinkkuelämän säännöt -elokuvan alkukuvana nähdään 7-minuuttinen lyhytelokuva Tsägäateria. Se on musta komedia arjen paineista hampurilaisravintolan tiskin molemmin puolin. Tunnettu näyttelijä (Outi Mäenpää) ajautuu konfliktiin nuoren myyjän (Max Ovaska) kanssa. Tapahtumat riistäytyvät yllättäen kaikkien läsnä olevien käsistä.

Tsägäateria
Ohjaus: Antti Heikki Pesonen
Käsikirjoitus: Paula Mononen
Rooleissa: Outi Mäenpää, Max Ovaska
Kuvaus: Harri Räty
Äänisuunnittelu: Svante Colerus
Lavatus: Sarah Bowen-Walsh
Puvustus: Jenni Rousu
Maskeeraus: Eeva Sofia Ratalahti
Leikkaus: Kimmo Taavila
Tuottaja: Kai Nordberg, Kaarle Aho / Making Movies
Ikäraja: K-13
Kesto: 7 min

Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
83 min.
Levittäjä:
Sandrew Metronome Distribution Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Tonislav Hristov
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Tonislav Hristov, Kiril Jovchev, Hristiyan Dimov, Zoran Atanasov