keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Slummien miljonääri

Slummien miljonääri

Jamal Malik on 18-vuotias orpopoika Mumbain slummeista, joka pääsee osallistumaan tv:n “Haluatko miljonääriksi” -tietokilpailuun. Koko kansakunnan seuratessa hän etenee vain yhden kysymyksen päähän huimaavasta 20 miljoonan rupian pääpalkinnosta. Mutta kun ohjelma päättyy illan osalta ja vain viimeinen kysymys jää esittämättä, poliisi pidättää Malikin epäilynä huijauksesta: miten slummien kasvatti voisi tietää vastauksen jokaiseen kysymykseen?

Malik haluaa epätoivoisesti todistaa syyttömyytensä ja kertoo elämästään kaduilla: jokaisen oikean vastauksen takana on tarina slummeista missä hän kasvoi
veljensä Salimin kanssa, heidän uskomattomista kokemuksistaan Mumbain kujilla, vaarallisista kohtaamisista paikallisten jengien kanssa ja Latikasta, tytöstä, jota hän rakasti ja jonka hän kadotti.

Jamalin tarina kiehtoo poliisipäällikköä, mutta hän ihmettelee mitä tämä tekee tv:n tietovisassa, koska ei selvästikään ole kovin kiinnostunut rahasta ja rikkauksista? Seuraavana päivänä, kun Jamal palaa vastaamaan viimeiseen kysymykseen, poliisipäällikkö ja 60 miljoonaa katsojaa saavat tietää syyn…

Slummien miljonääri voitti 8 Oscar®-palkintoa. Elokuva voitti Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien yleisöpalkinnon (People’s Choice Award) sekä neljä Golden Globe -palkintoa: paras ohjaus (Danny Boyle), paras elokuva, paras elokuvamusiikki (A.R. Rahman) ja paras käsikirjoitus (Simon Beaufoy).

Käsikirjoitus perustuu löyhästi Vikas Swarupin kirjaan, joka julkaistiin Suomessa maaliskuussa LOISTOpokkarina nimellä Slummien miljonääri.

Alkuperäinen nimi:
Slumdog Millionaire
Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
123 min.
Levittäjä:
FS Film Oy
Tuotantomaa(t):
Iso-Britannia, Ranska
Ohjaus:
Danny Boyle
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Dev Patel, Irrfan Khan, Freida Pinto, Anil Kapoor ja Madhur Mittal.
Nimi ruotsiksi:
Slumdog Millionaire