keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Sodan ja rauhan lapset

Sodan ja rauhan lapset

Tilattavissa elokuvateatteriin

Arkistomateriaaleista koostuva Sodan ja rauhan lapset tarkastelee maailmansotien välistä Suomea ja sen nationalistista ja militaristista lasten kasvatusta propagandistisen kulttuurin kautta.

Elokuvat, valokuvat, radio-ohjelmat, kirjat, lehdet, musiikki sekä myös lasten ja nuorten omat päiväkirjamerkinnät johdattavat näkemään lapsiin asetetut roolimallit, joita ohjailtiin suoraan valtiovallan ja auktoriteettien toimesta. Isänmaan vuoksi uhrautumisesta puhuvat mm. presidentti Risto Ryti, kansanedustaja, pastori Elias Simojoki, kansanrunouden tutkija Elsa Enäjärvi-Haavio sekä marsalkka Mannerheim.

Kasvatus, koulutus, vapaa-ajan järjestötoiminta, urheiluseurat, partio, poika- ja tyttötoiminta tähtäsivät kaikki sotilaalliseen toimintakykyyn, kun sen aika tulee. Lapsilta ja nuorilta odotettiin kuuliaisuutta, uskollisuutta ja rehellisyyttä. Omat tarpeet ja tunteet tuli sivuuttaa, kovienkaan koettelemusten edessä ei purskahdettu itkuun.

(Lähde: Pirkanmaan elokuvakeskus)

 

 

Julkaisuvuosi:
2024
Pituus:
65 min.
Kielet:
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Ville Suhonen
Käsikirjoitus:
Ville Suhonen
Näyttelijät:
Ääninäyttelijät: Alma Pöysti, Olavi Uusivirta, Aamu Milonoff, Anna-Sofia Tuominen, Taisto Oksanen, Julius Chávez ja Samuel Liinamaa