keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

SOS Mustakari

SOS Mustakari

Rahtilaiva kulkee öisellä, myrskyävällä merellä. Pian pimeässä alkavat vilkkua valomerkit ja laivan laidan yli heitetään kaksi pientä punaista poijua, joihin molempiin on sidottu paketti. Läheiseltä saarelta lähtevät liikkeelle pakettien hakijat pienellä veneellä. He löytä¬vät vain toisen, sillä toinen kulkeutuu aallo¬kossa piiloon sokkeloiselle rannalle.

Kaksitoistavuotias Noora asuu pienessä saaristokylässä perheensä, isän, äidin ja pikkuveljensä Mortenin kanssa. Noora on tottunut kulkija saaristossa, niinpä hän tuntee lähistön saaret ja poukamat kuin omat taskunsa. Hänen perheensä vuokraa pientä kalastajamökkiä matkailijoille. Juuri nyt heillä on kesävieraana saksalainen pariskunta. Dieter on innokas hylkeenmetsästäjä. Myös Nooran paras ystävä, Ludvik, näyttää Nooran harmiksi olevan innostunut hylkeiden ampu-misesta. Noora sen sijaan on hyvin eläinra¬kas eikä voi hyväksyä hylkeiden tappamista.

Eräänä päivänä Noora lähtee kärryjen kanssa huolehtimaan perheen lampaista, jotka lai-duntavat läheisillä rantakallioilla.

Loikoillessaan aurinkoisella kalliolla, hän kuulee uikutusta ja löytää suojaisasta lahdenpoukamasta hylkeenpoikasen, joka on joutunut eroon emostaan edellisen yön myrskyssä. Samalla Noora huomaa vedessä punaisen poijun, johon on sidottu omituinen paketti. Hän ei kuitenkaan ehdi tutkia salaperäisen paketin sisältöä, vaan poimii sen kärryihinsä ja alkaa kuumeisesti miettiä, kuinka suojelisi poikasta, etteivät hylkeenmetsästäjät saa sitäkin saaliikseen.

Noora onnistuu piilottelemaan hylkeenpoikasta, mutta samaan aikaan perheen kolme muuta kesävierasta, kaksi nuorta miestä ja nainen, alkavat kiihkeästi etsiä kadonnutta pakettia.

Lasten Eva- äiti, joka on viimeisillään raskaana, liukastuu ja kaatuu, ja hänet on vietävä kiireesti sairaalaan. Lapset joudutaan jättämään saarelle hylkeenpyytäjien ja muiden kesävieraiden kanssa. Tilanne kärjistyy, kun salaperäisen paketin sisältö paljastuu huumeeksi ja paketin etsijät tajuavat, että lapsilla, Nooralla, Ludvikilla ja Mortenilla, on heidän etsimänsä kallisarvoinen saalis, jonka he haluavat saada mahdollisimman nopeasti haltuunsa. Lapset yrittävät piilottaa paketin ja joutuvat pakenemaan vihaisia salakuljettajia. Tästä alkaa hurja takaa-ajo.

Alkuperäinen nimi:
SOS Svartskjaer
Julkaisuvuosi:
2007
Pituus:
85 min.
Levittäjä:
KinoScreen Illusion Ltd
Tuotantomaa(t):
Norja
Ohjaus:
Arne Lindtner Næss
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Amina Hegvold Sanca–Noora, Øyvind H. Vaktskjold–Ludvik, Ragnhild M. Gudbrandsen–Eva-äiti, Banthata Mokgoatsane–Omarin-isä-Baba, Sander Francis–Morten, Bjørn Willberg Andersen–Dieter, Janne Cathrin Langaas–Katrine, Anders Rummelhoff–Kristian, Ina Bye Hansen–Marit, Christian Rubeck–Jens, Gerald Pettersen–Nils, Selma–Zelters.
Nimi ruotsiksi:
SOS Svartskär