keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tarina Karl-Bertil Jonssonin jouluaatosta

Tarina Karl-Bertil Jonssonin jouluaatosta

Tilattavissa elokuvateatteriin

Pienessä ruotsalaisessa kylässä 1940-luvulla vietetään joulua. Tarina kertoo nuoresta Karl-Bertil Jonssonista, jonka tulevaisuus on ennalta määrätty hänen isänsä, tavaratalon johtajan, toimesta. Nuoren miehen esikuva on Robin Hood, ja hän uneksiikin elämästä hyväntekijänä sen sijaan, että sukeltaisi liiketoimintalaskelmien maailmaan.

Eräänä päivänä Karl-Bertil tapaa Veran, ikäisensä köyhän tytön, joka elää orpokodissa kurjissa oloissa pikkusiskonsa kanssa. Tyttö avaa Karl-Bertilin silmät ja saa hänet ymmärtämään, että jotkut ihmiset ovat vähäosaisempia kuin Jonssonien perhe. Robin Hood inspiraationaan Karl-Bertil päättää “varastaa rikkailta ja lahjoittaa köyhille”. Postin jouluapulaisena Karl-Bertil laittaa sivuun joulupaketteja, jotka ovat menossa perheisiin, joiden tulot ovat yli 50 000 kruunua vuodessa, ja piilottaa lahjat erilliseen säkkiin. Jouluaattona hän suuntaa joulupukiksi pukeutuneena köyhien asuinalueelle ja jakaa joululahjoja köyhille. (Lähde: SF Studios)

Julkaisuvuosi:
2021
Pituus:
105 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Ruotsi
Ohjaus:
Hannes Holm
Käsikirjoitus:
Tage Danielssonin tarinaan perustuen Michael Hjorth, Hannes Holm, Johan Kindblom, Tomas Tivemark
Näyttelijät:
Tyko - Jonas Karlsson Rva Hedqvist - Vanna Rosenberg Karl-Bertil - Simon Larsson Vera - Sonja Holm Marianne - Jennie Silfverhjelm Vera aikuisena - Anna Bjelkerud