keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvaviikkoa vietetään seitsemättä kertaa

Valasratsastaja (2002)

Valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 4.–10. lokakuuta. Elokuvakasvatuksen teemaviikko tutustuttaa esi- ja peruskoulun oppilaat elokuvaan kielenä, kulttuurina ja taiteena.

Koulujen elokuvaviikko tuo elokuvan pedagogisen potentiaalin esiin kouluissa ja näyttää, että elokuva voi olla paljon muutakin kuin viihdettä. Elokuvaviikon tarkoituksena on antaa kouluille konkreettisia keinoja elokuvakasvatuksen käyttöönottoon. Viikon aikana on tarjolla laadukkaita lasten- ja nuortenelokuvia KAVI:n Elokuvapolulla ja niihin tehdyt Koulukinon oppimateriaalit, erilaisia toiminnallisia kamerakynätehtäviä sekä monenlaisia työpajoja oman elokuvan tekemiseen. Oppimateriaalia löytyy myös ruotsiksi.

Elokuvan teemaviikko kokoaa monet elokuvakasvatusta tarjoavat tahot yhteen. Teemaviikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallisen audiovisuaalisen instituutti (KAVI) ja Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Filmkamraten, Suomen
lastenkulttuurikeskusten liitto, Mediakasvatuskeskus Metka, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke.

www.elokuvaviikko.fi