keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Havumetsän lapset -elokuvan ennakkonäytös opettajille ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille

Aika: pe 22.3. klo 14

Paikka: Kinopalatsi Helsinki, sali 2 (Kaisaniemenkatu 2, 00100 Helsinki)

Elokuvan kesto: 92 min.

Ilmoittaudu näytökseen täällä. Näytökseen on jäljellä vielä muutamia yksittäisiä paikkoja.

Palkitun Virpi Suutarin uusi elokuva Havumetsän lapset pöllyttää raikkaalla tavalla käsityksiämme metsistä ja niiden suojelusta. Elokuvan nuoret päähenkilöt Ida, Minka, Otto, Ville ja Otso haluavat pelastaa Suomen metsät. Vastassaan heillä on metsäteollisuus ja kansallinen ideologia metsistä taloudellisen hyvinvoinnin perustana. Ovatko nuoret sankareita vai isänmaan pettureita puolustaessaan jäkäliä ja katoamassa olevia hömötiaisia? Suutarin humaani metsäkertomus kuljettaa katsojansa lumoavalle luontomatkalle vanhojen havupuiden suojasta Aalistunturin huipulle, selluteollisuuden kabineteista Idan isoisä Taunon, entisen metsätyömiehen, kotisohvalle. Suomen ja suomalaisuuden kuvaajana ansioituneen Suutarin (mm. Aalto, Eedenistä pohjoiseen) elokuva ravistelee kohtaamaan hupenevan metsäluontomme kauneuden ja hädän.

Näytöksen alustaa Marjo Kovanen Koulukinosta. Näytöksen jälkeen ohjaaja Virpi Suutari sekä elokuvassa esiintyvät Ida Korhonen ja Minka Virtanen ovat paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin. Keskustelua moderoi Tuomas Rantanen Voima-lehdestä.

Yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksille suunnattava ympäristö- ja elokuvakasvatusta yhdistävä oppimateriaali julkaistaan osoitteessa koulukino.fi maaliskuun loppuun mennessä.

Elokuvan ensi-ilta on 28.3., jolloin elokuva on tilattavissa myös koulukinonäytöksiin.

Sitovat ilmoittautumiset 18.3. mennessä tästä:

Näytökseen on jäljellä enää muutamia yksittäisiä paikkoja.

Lukioiden ja muiden toisen asteen oppilaitosten opettajien on halutessaan mahdollista ilmoittaa mukaan myös opiskelijaryhmänsä, huomioithan että paikkoja on rajoitetusti! Kysyttävää? Ota yhteyttä: marjo.kovanen@koulukino.fi.

Näytöksen tarjoavat B-Plan Distribution, Finnkino B2B, Koulukino ja Voima.