keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Koulukino järjestää Harrastamisen Suomen mallin ohjaajille koulutusta elokuvaharrastus­toiminnan vakiinnuttamiseksi kunnissa 

Kuva: Canva

Koulukinolle on myönnetty opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustus Harrastamisen Suomen mallin kehittämiseen. Koulukino toteuttaa avustuksella valtakunnallisen Harrastamisen Suomen mallin elokuvaharrastusohjaajien koulutushankkeen. Hankkeen avulla koulutetaan 30—50 uutta harrastusohjaajaa ja käynnistetään elokuvaharrastusta kunnissa, joissa sitä ei vielä ole voitu tarjota.  

EHO – Osallistavan elokuvaharrastuksen suunnittelun ja ohjaamisen perusteet –koulutuksen tavoitteena on kehittää elokuvaharrastustoiminnan pedagogiikkaa ja tukea laadukkaan elokuvaharrastuksen toteuttamista kunnissa.

Koulutukseen voivat hakea ohjaajat, joilla on tarvetta kehittää joko pedagogista tai elokuvaosaamistaan. Etusijalla ovat henkilöt, jotka tulevat ohjaamaan omaa Harrastamisen Suomen mallin ryhmää koulutuksen aikana sekä hakijat kunnista, joissa elokuvaharrastusta ei vielä ole tarjolla lainkaan.  

Koulutus alkaa elokuussa 2023 ja toteutetaan syyslukukauden aikana. Koulutus sisältää alueellisesti toteutettavan, kaksipäiväisen lähijakson ja kuusi etäopetuspäivää (yht. 50 tuntia). Koulutuksessa ohjaajat syventävät ymmärrystään elokuvakasvatuksesta ja oppivat suunnittelemaan ja toteuttamaan laadukasta ja osallistavaa elokuvaharrastusta Harrastamisen Suomen mallin kontekstissa.

Kouluttajina toimivat elokuvatutkimuksen ja taidekasvatuksen ammattilaiset. Lisäksi näkökulmia avaavat vierailevat luennoitsijat elokuvakasvatuksen, -tutkimuksen ja pedagogiikan alalta.  

Haku koulutukseen avataan 1.6.2023 Koulukinon sivuilla.

Lisätietoja antaa hankkeen vastaava tuottaja Saara Konttinen, puh. 044 568 0219, saara.konttinen (at) koulukino.fi.

Koulukino on elokuvakasvatuksen valtakunnallinen asiantuntijajärjestö. koulukino.fi

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. harrastamisensuomenmalli.fi