Lumikuningatar (1986)

Johdanto

Oppimateriaali on osa vuoden 2017 Koulujen elokuvaviikkoa.
 
Synopsis:
H.C. Andersenin samannimiseen teokseen perustuva elokuva kertoo Kertun matkasta Kain luokse lumoavan Lumikuningattaren valtakuntaan. Lumikuningatar hamuaa viimeistä Vihreää Kiveä kruunuunsa voidakseen hallita koko maailmaa, mutta hän voi saavuttaa herruuden vasta Kain avustuksella. Ystävästään huolestunut Kerttu lähtee pitkälle ja vaarojen täyteiselle matkalle, löytääkseen ystävänsä tykö ja viedäkseen tämän takaisin kotiin. Kertun tarina muuttuu nuoren tytön kasvutarinaksi ja matkaksi aikuisuuteen.

Hartzellin ohjaama ja käsikirjoittama Lumikuningatar oli aikanaan poikkeuksellisen suuri tuotanto, kokonaiskustannusten noustessa yli 6 miljoonaan markkaan. Elokuva voitti Jussi-palkinnon parhaasta visuaalisesta suunnittelusta (Reija Hirvikoski) ja musiikista (Jukka Linkola), ja elokuva valittiin myös Suomen Oscar-ehdokkaaksi.

Käsikirjoitus: Päivi Hartzell, H.C. Andersenin alkuperäisen teoksen pohjalta.

Oppimateriaali sisältää taustatietoa opettajalle sekä tehtäviä alakoulujen 3. - 6. luokille ja yläkouluille sekä toisen asteen oppilaitoksille.

Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, elämänkatsomustieto ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot ja monilukutaito.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Lumikuningatar (1986)

(Lumikuningatar (1986))

Ohjaaja: Päivi Hartzell

Maa: Suomi Vuosi: 1986

Kesto: 88min Ikäraja: 7

Levittäjä: VLMedia Oy

Näyttelijät:
Satu Silvo, esko Hukkanen, Outi Vainionkulma, Sebastian Kaatrasalo, Tuula Nyman


Hans Christian Andersenin satuun perustuva kotimainen fantasiaklassikko.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa