Kuva © Cata Portin

Tuntematon mestari

Johdanto

Synopsis: Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.
(Lähde: Nordisk Film)

Käsikirjoitus: Anna Heinämaa

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Perusopetuksen osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, elämänkatsomustieto ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, monilukutaito sekä työelämätaidot ja yrittäjyys.

Lukion osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin kursseihin: Äidinkieli ja kirjallisuus (Suomi): Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4); Filosofia: Etiikka (FI2); Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1); Elämänkatsomustieto: Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2); Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1), Taiteen monet maailmat (KU4) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys ja monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tuntematon mestari

(Tuntematon mestari)

Ohjaaja: Klaus Härö

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 95min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Heikki Nousiainen, Amos Brotherus, Pirjo Lonka


Klaus Härön ohjaama draama perheestä, sukupolvista, valinnoista ja taiteesta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa