your name.

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Tyttöjen ja poikien roolit, rinnakkaistodellisuudet, saavuttamaton rakkaus, kyläyhteisö, luonnonkatastrofit, perinteiset rituaalit ja uskonnot.

Oppimateriaali on suunnattu: yläkouluihin sekä toisen asteen oppilaitoksiin.

Synopsis:
Taki on tokiolainen koulupoika. Eräänä aamuna hän ei herääkään omassa huoneessaan vaan vieraassa paikassa ja tytön ruumiissa. Mitsuha on pienen vuoristokylän lukiolaistyttö, kyllästynyt pikkukylään, jossa ei ole mitään nuoria kiinnostavaa, sekä rooliinsa kylän pormestarin tyttärenä ja shintotemppelirituaaleja jatkavan suvun perillisenä. Eräänä aamuna hän herää Takin ruumiissa ja viettää päivän Takin koulussa ja iltatyössä ravintolassa. Taki ja Mitsuha vaihtavat unessa paikkoja useita kertoja ja tajuttuaan tilanteen alkavat jättää toisilleen kännykkäviestejä siitä, mitä ovat tehneet ja miten selviytyä roolista tuntemattomassa paikassa. He alkavat kiinnostua toisistaan ja romanttisiakin tunteita herää, kunnes yhtäkkiä yöllisiä roolinvaihtoja ei enää tapahdukaan. Taki alkaa tutkia Mitsuhan olinpaikkaa ja saa selville, että tämän kotikylään putosi silloin maapallon ohittaneesta komeetasta lohjennut palanen jo kolme vuotta aiemmin, tuhoten kylän ja tappaen satoja kylän asukkaita. Taki lähtee kylään etsimään Mitsuhaa. Kertomus palaa Mitsuhoon, joka yrittää ystävineen epätoivoisesti pelastaa kyläläiset komeetalta, opittuaan Takin hahmossa käydessään mitä tulee tapahtumaan Itomorin kylälle. Paikan ja ajan takaa Taki ja Mitsuha melkein tapaavat – vai onko se unta?

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

your name.

(Kimi no na wa.)

Ohjaaja: Makoto Shinkai

Maa: Japani Vuosi: 2016

Kesto: 104min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Ryunosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryo Narita


Pitkästynyt pikkukaupungin tyttö Mitsuha uneksii elämästä komeana tokiolaispoikana. Eräänä aamuna Mitsuha tosiaan herää menevän Takin kehossa. Tokiolainen Taki herää samaan aikaan suloisena Mitsuhana.Totaalista ensihämmennystä seuraa innostus. Kumpikin pääsee tutkimaan… toista puolta itsessään. Taki ja Mitsuha oppivat jättämään viestejä toisilleen, toiselle minälleen. Mutta onko kosminen yhteys liian kaunis kestääkseen?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa