keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Meren tuomat -elokuva juhlistaa 26.8. vietettävää Itämeripäivää

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Kouluissa päivää voi viettää esimerkiksi järjestämällä luokassa näytöksen Meren tuomat -dokumenttielokuvasta Koulukino Suoratoisto -palvelun kautta ja poimimalla oppimateriaalista vinkit vaikkapa rantojen siivoustalkoiden järjestämiseen.

Rantojen haravoijat, ”beachcombers”, ovat ihmisiä, jotka kulkevat rantaviivoja etsien aarteita. Merivirtaukset kuljettavat rannoille tavaraa. Jotkut rannat ovat täynnä hehkulamppuja, toiset valtaavat Lego-palikat tai muinaiset luut. Meren tuomat -elokuvassa seurataan kolmea rantojen aarteiden etsijää, beachcombajaa, joita yhdistää syvä huoli ympäristöstä, mutta heidän intohimoinen tapansa tarkastella löytöjään osoittaa, että ihmisellä on kyky nähdä kauneutta kaikkialla. Rannoilta löydettyjen esineiden kautta elokuva luo muotokuvan ihmisestä. Sen, mitä jätämme taaksemme, meri säilyttää ja sylkee tulevaisuuteen viestinä menneistä ajoista.