keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

3SIMOA on tuotettu hiukan uudella tavalla. Elokuvan mahdollisesta tuotosta saavat osansa päärooleissa olevat näyttelijät, kuvausryhmän jäsenet, markkinointivastaavat, käsikirjoittajat, äänisuunnittelijat, limaiset tuottajat ja naapurin koira. Toisin sanoen 3SIMOA -elokuvan rahoituksesta vastaa elokuvasäätiön, YLEn ja levittäjän lisäksi tukku ennakkoluulottomia elokuvatyöläisiä ja muutama uusi lahjakkuus. Oikeastaan voisi sanoa, että 3SIMOA on elokuvakolhoosi, jonka tarkoituksena on tehdä oikeasti hauska suomalainen komedia ja jakaa sen  tuotto reilusti tekijöiden kesken. (Lähde: Elokuvan kotisivut)

Useimmat kotimaiset elokuvat tehdään Suomen elokuvasäätiön rahoituksen eli niinsanotun tuotantotuen avulla. Elokuva voidaan rahoittaa myös muulla tavoin, esimerkkinä crowd fundingistaan tunnettu Iron Sky (2012). Indie-tuotannoksi kutsutaan riippumatonta elokuvaa, jonka tekemisen tekijät rahoittavat enimmäkseen itse.

”Jos kansainvälisen tason lyhytelokuvan voi tehdä päivässä ilman budjettia, miksi vähintään yhtä hyvää pitkää leffaa ei saisi aikaiseksi kun on vähän rahaakin?” pohtivat 3 Simoa -elokuvan tekijät, jotka olivat kartuttaneet kokemusta lyhytelokuvien ja mainosten parissa. Elokuvan omaperäisestä tekoprosessista kertoo tuotantopäällikkö Mikko Tenhunen Ylen Kohtaus-sivustolla otsikolla Hyvää halvalla ja heti.

Elokuvanteosta kiinnostuneen kannattaa tutustua myös 3 Simon runsaaseen making of -materiaaliin!