keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Alex Rider & Stormbreaker

Oppimateriaalin teemoja: lajityypit, pahikset, toimintaelokuva, kirjasta elokuvaksi, elokuva-arvostelu

Genre: toiminta, seikkailu

Synopsis: Orvoksi jäänyt 14-vuotias Alex Rider muuttuu parissa päivässä koulupojasta supervakoojaksi ja päätyy MI6:n palvelukseen. Hänet lähetetään Cornwalliin, jossa monimiljonääri Sayle valmistaa edistyksellisiä Stormbreaker-tietokoneita. Sayle lupaa lahjoittaa tietokoneen maan jokaiseen kouluun, mutta onko anteliaisuus täysin pyyteetöntä? Vain Alex voi selvittää totuuden, mutta aika käy vähiin. Tuleeko Alexin ensimmäisestä tehtävästä myös viimeinen?
 
Elokuva perustuu Anthony Horowitzin palkittuun Alex Rider -kirjasarjaan (Karisto). 
 
Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin. Materiaalissa on keskustelua herättäviä kysymyksiä ja kirjallisia tehtäviä, jotka on ryhmitelty aihepiiriin mukaan. Voit valita elokuvan käsittelyyn yhden näkökulman tai käsittelyn voi toteuttaa ryhmätyönä siten, että kukin ryhmä käsittelee yhtä aihetta ja esittelee sitten pohdintansa toisille. Kysymykset sopivat myös kirjan käsittelyyn. 
 
Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Kaisu Junkkari.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Alex Rider & Stormbreaker

Orvoksi jäänyt 14-vuotias Alex Rider muuttuu parissa päivässä koulupojasta supervakoojaksi ja päätyy MI6:n palvelukseen. Hänet lähetetään Cornwalliin, missä monimiljonääri Sayle valmistaa edistyksellisiä Stormbreaker-tietokoneita. Sayle lupaa lahjoittaa tietokoneen maan jokaiseen kouluun, mutta onko anteliaisuus täysin pyyteetöntä? Vain Alex voi selvittää totuuden, mutta aika käy vähiin… Tuleeko Alexin ensimmäisestä tehtävästä myös viimeinen?

Perustuu Anthony Horowitzin palkittuun Alex Rider -kirjasarjaan (Karisto).

Alkuperäinen nimi:
Stormbreaker
Julkaisuvuosi:
2006
Pituus:
94 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Scanbox Entertainment Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Saksa / Iso-Britannia / USA
Ohjaus:
Geoffrey Sax
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Alex Pettyfer, Robbie Coltrane, Stephen Fry, Damian Lewis, Ewan McGregor, Bill Nighy, Sophie Okonedo, Missi Pyle, Andy Serkis, Alicia Silverstone, Ashley Walters, Mickey Rourke
Nimi ruotsiksi:
Stormbreaker
14-åriga föräldralösa Alex Rider förvandlas på ett par dagar från en vanlig skolpojke till en superspion och hamnar i M16:s tjänst. Han skickas till Cornwall där mångmiljonären Sayle håller på att framställa framstående Stormbreaker datorer. Sayle har lovat donera en dator till landets varje skola, men är hans generositet genuin? Endast Alex kan ta reda på sanningen, men klockan tickar... Blir Alex’ första uppdrag även hans sista? Baserar sig på Anthony Horowitz’ prisbelönade serie av böcker om Alex Rider.