keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kirjailija Leo Tolstoi ja tolstoilaisuus

1. Leo Tolstoi (s. 28. 8. 1828 Jasnaja Poljana – k. 20. 11.1910 Astapovo) on yksi tunnetuimmista venäläisistä kirjailijoista. Leo Tolstoin tunnetuimpia teoksia ovat Sota ja rauha (1865–1869) sekä Anna Karenina (1875–1877). Tyyliltään hän edustaa realismia. Tolstoi oli myös merkittävä yhteiskunnallinen ja uskonnollinen ajattelija, jonka filosofiaa kutsutaan tolstoilaisuudeksi. Tutustukaa eri lähteiden avulla tähän mielenkiintoiseen kirjailijaan ja filosofiin. Tolstoin tapauksessa kannattaa kääntyä kirjaston puoleen, sillä hänestä löytyy sangen vähän suomenkielistä tietoa Internetistä. Mitä ajatuksia Leo Tolstoi teissä herättää?

Tietoa Leo Tolstoista wikipediasta

2.  Tutustukaa Gutenberg-projektiin ja Tolstoin teokseen Leo Tolstoin kertomuksia, joka löytyy sähköisenä kirjana suomennettuna Internetistä. Lukekaa teosta ja pohtikaa miten tolstoilaisuus ja Leo Tolstoin persoona näkyvät tässä teoksessa. Pohtikaa myös Tolstoin kielellistä tyyliä. Mitkä kielelliset seikat ovat näytteen perusteella hänelle ominaisia?

3. Sota ja rauha on varmastikin Leo Tolstoin tunnetuin ja maailman kirjallisuuden näkökulmasta merkityksellisin teos, mutta Anna Karenina on varmasti monelle lukijalle tutumpi, eikä vähiten useiden filmatisointien takia. Pohtikaa yhdessä miten tolstoilaisuus ja Leo Tolstoin persoona näkyvät teoksessa Anna Karenina.