keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan alussa Oleg tutkii potilasta, joka on soittanut ambulanssin luokseen useasti aikaisemminkin. Jatkuviin käynteihin turhautunut Oleg vitsailee ja antaa potilaalle plasebo-lääkkeen. Myöhemmin Oleg tutkii nuorta naista, joka kärsii rintakivuista. Oleg diagnosoi sydänkohtauksen ja vie naisen sairaalaan. Siellä Olegille sanotaan, että hän on tehnyt väärän diagnoosin. Oleg ei kuitenkaan vie naista takaisin kotiin, vaan toisen lääkärin luo, joka vahvistaa Olegin olleen oikeassa. Oleg näkee vaivaa potilaiden puolesta, sillä hän välittää aidosti heidän terveydestään.

  • Mitä ajattelet Olegista näiden kohtausten perusteella? Miksi luulet elokuvan alkavan humoristisella kohtauksella?

Oleg ja Katya eivät ole rikkaita: heillä on pieni vuokra-asunto vanhassa talossa. Kuluneet tapetit, sotkuiset huoneet, ahdas kylpyhuone ja pieni keittiö, jonne Olegin patja juuri ja juuri mahtuu. Oleg ja Katya järjestävät asunnossaan säännöllisesti ystävilleen alkoholin ja pop musiikin kyllästämiä juhlia. Kaikki ystävät ovat työkavereita, sillä Olegilla ja Katyalla ei ole aikaa löytää ystäviä sairaalaan ulkopuolelta. Eräässä kohtauksessa sairaanhoitaja valittaa ettei hänellä ole aikaa löytää miestä työpaikan ulkopuolella. Tuloksena on rutiinielämä; koti – työ – koti, ja lyhyt alkoholin ryydittämä vapaa-aika. Oleg ja Katya ovat eläneet tällaista elämää useamman vuoden. He ovat kuin ansassa, josta on vaikea päästä pois. Katya yrittää paeta rutiinia avioeron kautta.

  • Kuvaile Olegin ja Katyan elämää. Miten olosuhteet ja elämän rutiinit muokkaavat heitä?

Oleg ja Katya omistautuvat työlleen. He palaavat sairaalaan huolimatta henkilökohtaisista ongelmistaan. Pian sen jälkeen kun sairaalan johto vaihtuu, Oleg ja muut lääkärit joutuvat konfliktiin uuden pomon kanssa. Hänen halunsa tehdä työnsä kunnolla ja auttaa sairaita ihmisiä muodostuu vastalauseeksi venäläiselle terveydenhuollon uudistukselle. Myös hänen päätöksensä tehdä leikkaus pellolla kuolemanvaarassa olevalle tytölle näyttäytyy vallankumouksellisena tekona auktoriteetteja vastaan. Ollessaan lojaali ammatilleen hän riskeeraa työnsä. Kokiessaan joutuneensa koti- ja työongelmiensa vangiksi Oleg pakenee ja Katya yrittää seurata häntä. Seuraavan aamuna Oleg palaa kotiin ja tunnustaa Katyalle ettei voi elää ilman tätä. Itkien hän kysyy: ”Olenko jo menettänyt sinut?”. Vastaukseksi Katya pudistaa päätään.

  • Miksi Oleg pakeni? Miten tulkitset elokuvan lopun: onko se onnellinen? Millaisena näkisit Olegin ja Katyan tulevaisuuden?

Tehtävä: Lääkärit ovat tuttuja hahmoja elokuvissa ja televisiossa. Heitä löytyy eri genreistä komediasta melodraamaan ja kauhusta sci-fiin. Valitse jokin elokuvasta tai televisiosarjasta tuttu fiktiivinen lääkäri ja kerro hänestä. Vertaa valitsemaasi hahmoa Arytmian päähenkilöihin, huomaatko eroja tai samankaltaisuuksia? Miten Arytmia muuttuisi jos valitsemasi lääkäri olisi yksi päähenkilöistä, miten Arytmiassa nähty ympäristö vaikuttaisi valitsemasi henkilön persoonallisuuteen ja käytökseen?