keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Bamse viestittää hyvin vahvasti sanomaa kaikkien perustavanlaatuisesta hyvyydestä, ja siksi sekä sarjakuvissa että elokuvassa pyritään ymmärtämään, miksi jotkut ovat ilkeitä. Ainoa, jonka ilkeydelle elokuvassa ei tarjota selitystä, on Kasimir Kettu.

1. Elokuvan loppuvaiheessa todetaan pariinkin kertaan eri sanoin elokuvan sanoma: “Kaikki tietävät miltä tuntuu, kun ei saa osallistua. Siksi saattaa tehdä ilkeitä asioita.” Pohtikaa tätä lasten kanssa. Saavatko teillä kaikki osallistua kaikkiin leikkeihin? Miltä tuntuu, kun ei saa osallistua? Miten olet käyttäytynyt, kun sinua ei ole joskus päästetty leikkiin?

2. Voi olla hyvä puhua myös syntymäpäivistä, koska synttärijuhlat ovat monesti lapsiyhteisössä kovaa kauppatavaraa. Täytyykö kaikki kutsua synttäreille? Onko synttärikutsu palkinto siitä, että tekee niin kuin toinen haluaa? Miltä tuntuu, kun joku sanoo, ettei aio kutsua sinua synttäreilleen?

3. Samasta päästään pohdintaan siitä, kuka on oikea ystävä. Onko joku oikea ystävä, jos tälle tarvitsee olla mieliksi, että pääsee synttäreille? Millainen on hyvä ystävä?

4. Elokuvassa todetaan myös, että “rohkeus on sitä, että toimii vaikka ei uskaltaisi.” Millaiset tilanteet ovat teidän mielestänne pelottavia? Oletko ollut tilanteessa, jossa olet tehnyt jotain, vaikka et olisi uskaltanut?