keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Belle. 2021. Cinema Mondo.

Suzu on ujo ja introvertti koulutyttö, jolla on vain pari ystävää: IT-nörttityttö Hiroka ja koulupoika Shinobu. Suzun päivät kuluvat keskellä kouluyhteisöä, jossa jokainen yrittää olla suosittu ja saada vastakaikua romanttiselta kiinnostukseltaan.

Yllättäen Suzu löytää tiensä virtuaalimaailma U:hun, jossa on mahdollista luoda itselleen avatar, juuri sellainen kuin haluaa. Suzu luo itselleen hahmon nimeltä Bell, jolla ei ole muuta yhteistä Suzun kanssa kuin pisamat. Muuten Bell, pian Belle, on kaunis kuin Disney-prinsessa ja laulaa upeasti. Aluksi Belle herättää oudoksuntaa U:ssa ja sen ulkopuolella, onhan hän pisamainen eli kauneusihanteesta hieman poikkeava, mutta pian hän on virtuaalimaailman tähti ja lukemattomat ihmiset – mukaan lukien Suzun koulukaverit – yrittävät arvuutella hänen oikeaa identiteettiään.

U:ssa on yksi kapinahahmo, Hirviö Ryu eli lohikäärme, jonka perään Belle lähtee. Hirviön arvoituksen ratkaistakseen Suzu ja hänen ystävänsä yrittävät selvittää tämän henkilöllisyyden ja elämäntilanteen tosielämässä. Lopulta Bellen kiintymys hirviöön taltuttaa tämän ja hirviö on valmis paljastamaan kasvonsa. 

Belle on mukaelma klassisesta Kaunotar ja hirviö -tarinasta, jonka muun muassa Disney on animoinut vuonna 1992. Disney-animaatio tehtiin näytellyksi elokuvaksi vuonna 2017 ja se on toteutettu lukemattomia kertoja myös teatterilavoilla. Alkuperäisen sadun kirjoitti Gabrielle-Suzanne de Villeneuve vuonna 1740. Voit lukea lyhennetyn suomennoksen Iltasatu-sivustolta.

Kaunottaressa ja hirviössä kaunis tyttö tutustuu hirviöön ja löytää tämän rujon pinnan alta haavoittuneen ihmisen. Kaunottaressa ja hirviössä ja sen mukaelmissa hirviöhahmon rujouden voidaan ajatella symboloivan henkistä haavoittumista. Pinnan alta löytyy kuitenkin jotain muuta ja tarinan sankarittarella on rohkeutta etsiä ja kohdata se.

  • Miten Belle-animaation tarina mukailee alkuperäistä Kaunotar ja hirviö -tarinaa?
  • Mikä on Kaunotar ja hirviö -sadun ja siitä tehtyjen eri versioiden sanoma?
  • Miksi klassisia satuja ja tarinoita tehdään yhä uusina versioina aina uudelleen?