keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Spike Lee ja hänen tuotantonsa, elokuvan taustaa ja tekemisen tekniikkaa, elokuvan intertekstuaalisuus, afroamerikkalainen kulttuuri ja kieli, vähemmistöt elokuvissa, Ku Klux Klan.

Synopsis:
Jasper Pääkkönen näyttelee yhtä avainrooleista Spike Leen uutuuselokuvassa BlacKkKlansman. Elokuva on tositapahtumiin perustuva tarina afroamerikkalaisesta poliisista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klaniin.

On 1970-luvun alku ja amerikkalaista yhteiskuntaa myllertää taistelu kansalaisoikeuksista. Ron Stallworth (John David Washington) palkataan Colorado Springsin poliisilaitoksen ensimmäiseksi afroamerikkalaiseksi etsiväksi. Henkilökunta suhtautuu tulokkaaseen epäluuloisesti, jopa avoimen vihamielisesti. Stallworth tarttuu kuitenkin päättäväisesti toimeen ja ottaa tähtäimekseen vaarallisen tehtävän: Ku Klux Klanin sisäpiiriin soluttautumisen ja sen paljastamisen.

Rotusorron kannattajana esiintyvä Stallworth saa yhteyden ryhmittymään ja raivaa tiensä aivan sen ytimeen asti. Hän onnistuu jopa ystävystymään klaanin johtajan David Duken (Topher Grace) kanssa ja saa omistautumisensa johdosta suitsutusta. Soluttautumisoperaatio muuttuu yhä monimutkaisemmaksi. Tapaamisissa klaanin jäsenten kanssa kasvokkain Stallworthia esittää hänen kollegansa Flip Zimmerman (Adam Driver), joka saa selville hengenvaarallisen salajuonen. Yhdessä he lähtevät kukistamaan ryhmää, jonka todellinen tavoite on siistiä väkivaltainen retoriikkansa niin salonkikelpoiseksi, että sillä voidaan vedota suureen yleisöön.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut freelancetoimittaja, kulttuurituottaja Kitti Saalonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

BlacKkKlansman

Tilattavissa elokuvateatteriin

BlacKkKlansman on peloton ja totuudenmukainen tutkielma rotujen välisistä suhteista 1970-luvun Yhdysvalloissa ja hälyttävän ajankohtainen myös tänä päivänä.

Alkuperäinen nimi:
BlacKkKlansman
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
135 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Finnkino Oy
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat
Ohjaus:
Spike Lee
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Jasper Pääkkönen
Nimi ruotsiksi:
BlacKkKlansman