keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis:
Sivadhasan on srilankalainen Tamiltiikereiden kapinallisryhmän sotilas. Hän on taistellut hävinneellä puolella ja päätynyt YK:n pakolaisleirille. Siellä hänelle tarjotaan mahdollisuutta päästä Eurooppaan, jos hän suostuu näyttelemään tuntemattoman naisen ja tämän kanssa olevan 9-vuotiaan tytön kanssa perhettä. Sivadhasan saa uuden nimen, Dheepan, asunnon uuden ”perheensä” kanssa levottomasta pariisilaislähiöstä ja työn kunnallisen kerrostaloyhteisön talonmiehenä. Sillä välin hänen vaimonsa alkaa työskennellä dementoituvan Monsieur Habibin kotiavustajana. Habibin sukulaispoika Brahim pääsee vankilasta ja Habibin asuntoa käytetään paikallisen jengin kokoontumispaikkana. Jengisota puhkeaa alueella ja Dheepan ottaa käyttöön Sri Lankasta tutut sissitaktiikat saadakseen tilanteen kuriin.

Käsikirjoitus: Jacques Audiard, Thomas Bidegain, Noé Debré

Kielet: tamil, ranska, englanti

Ohjaaja

Jackques Audiard  (synt. 1952) on ranskalainen elokuvaohjaaja.  Hänen Suomessa levityksesä olevat elokuvansa ovat Profeetta (2010) ja Luihin ja ytimiin (2012). Dheepan voitti Cannesin elokuvafestivaalien pääpalkinnon, Kultaisen Palmun, vuonna 2015.

Päänäyttelijä

Antonythasan Jesuthasan, joka näyttelee elokuvan pääroolin, on entinen Tamiltiikereiden lapsisotilas Sri Lankasta.  Hän pakeni maasta 1980-luvun lopulla ja päätyi Ranskaan, jossa hänestä tuli tunnettu näytelmäkirjailija ja essseisti. Hän on näytellyt aiemmin pienen sivuroolin elokuvassa, mutta Dheepan on hänen ensimmäinen iso roolinsa näyttelijänä ja elokuvan tarinassa on käytetty osittain hänen omia kokemuksiaan.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2015. Linkit on tarkistettu 26.10.2015.

Media-avaimen arvio

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Dheepan

Tilattavissa elokuvateatteriin

Ex-sotilas, nuori nainen ja pikkutyttö tekeytyvät perheeksi paetakseen Sri Lankan sisällissotaa. Jacques Audiardin ohjaama elokuva palkittiin Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnolla, Kultaisella palmulla toukokuussa 2015.

Alkuperäinen nimi:
Dheepan
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
109 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Ranska
Ohjaus:
Jacques Audiard
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Antonythasan Jesuthasan (Dheepan), Kalieaswari Srinivasan (Yalini), Claudine Vinasithamby (Illayaal), Vincent Rottiers, Marc Zinga
Nimi ruotsiksi:
Dheepan