keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

Rakkaat esineet
a) Miksi käsinuket olivat Emmalle rakkaita?
b) Miksi luulet tietokoneen olleen niin tärkeä Danielille?
c) Onko sinulla jokin esine tai esineitä, jotka ovat sinulle erityisen rakkaita? Mikä esineestä tekee rakkaan? Kirjoita pieni tarina, jossa kuvailet esineen ja kerrot miksi se on sinulle tärkeä.
 
Emman matka
Emma ja Daniel joutuvat käymään läpi seikkaulun erämaassa, mutta samalla Emma käy myös läpi muistoja äitinsä kuolemasta.
a) Miten Emma muuttui elokuvan aikana?
b) Mistä muutoksen huomasi? (esimerkiksi Ihan elokuvan alussa Emma vie yksin kukkia äitinsä tapaturma paikalle. Lopussa mukana on Daniel. Lopussa Emma myös sanoo, ettei tunne enää syyllisyyttä jne.)
 
Muistot
Emman äidillä on vieläkin iso rooli hänen elämässään, vaikka hän ei enää elokuvan tapahtumien hetkellä olekaan elossa. Myös Isak on ollut Emmalle tärkeä ihminen, jota hän varmasti vielä usein muistelee. Muistojen ja tarinoiden avulla mielessämme säilyvät sellaisetkin ihmiset, jotka ovat jo kuolleet. Meillä saattaa olla tarinoita ja mielikuvia isoisovanhemmistamme, vaikka emme ole heitä koskaan tavanneet. 
  • Pyydä vanhempiasi tai isovanhempiasi kertomaan jostakin jo kuolleesta sukulaisestasi tai tuttuvastasi tai käytä omia muistojasi. Kirjoita henkilöstä kuvaus, jossa kerrot mitä ihmisille on jäänyt hänestä mieleen, milloin hän eli ja millainen ihminen hän oli.