keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: naiset elokuvantekijöinä, äidit ja tyttäret, äitimyytti, perhesuhteet

Synopsis: Taru elää ratsutilalla harmonista elämää miehensä Harrin ja tytärpuolensa Ninnin kanssa. Kaikki muuttuu, kun Ninni loukkaantuu hevosonnettomuudessa. Kymmenen vuotta sitten Ruotsiin lähtenyt Ninnin biologinen äiti Eve kutsutaan paikalle Tarun pyynnöstä.Even pikaiseksi kuviteltu käynti muuttuu pidemmäksi vierailuksi, kun Eve tajuaa, että hän haluaa menetetyt kymmenen vuotta elämästään takaisin. Kauan kytenyt kaipaus Ninni-tytärtä kohtaan nousee pintaan. Vähä vähältä Eve alkaa vallata tilaa perheestä takaisin itselleen, jolloin Taru menettää elämänsä hallinnan. 

Esiin nousee syyllisyyttä ja muistoja – rakkaitakin, vihaa ja tarvitsevuutta. Kaikki minkä Taru luuli olevan ehjää ja hallinnassa, kyseenalaistuu. Kymmenen vuotta puhumattomana olleet asiat vaativat selvittämistä ja kaikki neljä joutuvat etsimään oman paikkansa uudessa tilanteessa.(http://www.nordiskfilm.fi/valkokangas/minisite.php?id=1881)
 
Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille.
 
Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja viestinnän opettaja Marjaana Mitikka
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Erottamattomat

Tilattavissa elokuvateatteriin

Taru elää ratsutilalla harmonista elämää miehensä Harrin ja tytärpuolensa Ninnin kanssa. Kaikki muuttuu, kun Ninni loukkaantuu hevosonnettomuudessa. Kymmenen vuotta sitten Ruotsiin lähtenyt Ninnin biologinen äiti Eve kutsutaan paikalle Tarun pyynnöstä.
Even pikaiseksi kuviteltu käynti muuttuu pidemmäksi vierailuksi, kun Eve tajuaa, että hän haluaa menetetyt kymmenen vuotta elämästään takaisin. Kauan kytenyt kaipaus Ninni-tytärtä kohtaan nousee pintaan.
Vähä vähältä Eve alkaa vallata tilaa perheestä takaisin itselleen, jolloin Taru menettää elämänsä hallinnan.
Esiin nousee syyllisyyttä ja muistoja – rakkaitakin, vihaa ja tarvitsevuutta. Kaikki minkä Taru luuli olevan ehjää ja hallinnassa, kyseenalaistuu. Kymmenen vuotta puhumattomana olleet asiat vaativat selvittämistä ja kaikki neljä joutuvat etsimään oman paikkansa uudessa tilanteessa.

Alkuperäinen nimi:
Erottamattomat
Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
101 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Hanna Maylett
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Minna Haapkylä, Tiina Lymi, Jorma Tommila, Kaneli Johansson
Nimi ruotsiksi:
De oskiljaktiga