keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: rikokset, mediakohut, mediakriittisyys, lojaalius

SynopsisGame Over on fiktiivinen jännitysdraama Kimistä, tunnustetun ja rikkaan perheen pojasta, joka haluaa näyttää maailmalle pärjäävänsä paremmin kuin menestynyt isänsä: raha ja muiden kunnioitus on saavutettava heti. Kim kehittää nerokkaan suunnitelman ja houkuttelee ystävänsä mukaan peliin, jolla on kohtalokkaat seuraukset. Harmittomana pelinä alkanut suunnitelma saakin uuden suunnan ja asiat alkavat yhden viikonlopun aikana mennä peruuttamattomasti pieleen. Mitä tapahtuu, kun leikistä tulee totta?

Elokuvan tarinan taustalta on löydettävissä mediassa näkyvästi esillä ollut kaksoismurha. Elokuvassa kaveriporukan keulahahmo houkuttelee ystävänsä mukaan tekoon, jolla on kohtalokas loppu. Game Over on kuvaus nuorten halusta saavuttaa kaikki, nyt, heti.

Oppimateriaali on suunnattu lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille.

Oppimateriaalin on laatinut luokan- ja kuvataideopettaja Hanna Niinistö.  Apuna on käytetty poliisiviranomaisen haastatteluja.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on laadittu vuonna 2005. Linkit on tarkistettu 30.6.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Game over

Game Over on fiktiivinen jännitysdraama Kimistä, tunnustetun ja rikkaan perheen pojasta, joka haluaa näyttää maailmalle pärjäävänsä paremmin kuin menestynyt isänsä: raha ja muiden kunnioitus on saavutettava heti. Kimi kehittää nerokkaan suunnitelman ja houkuttelee ystävänsä mukaan peliin, jolla on kohtalokkaat seuraukset. Harmittomana pelinä alkanut suunnitelma saakin uuden suunnan ja asiat alkavat yhden viikonlopun aikana mennä peruuttamattomasti pieleen. Mitä tapahtuu, kun leikistä tulee totta?

Alkuperäinen nimi:
Game over
Julkaisuvuosi:
2005
Pituus:
81 min.
Genre(t):
Levittäjä:
FS Film Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Pekka Lehto
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Reino Nordin, Julius Lavonen, Juuso Pekkinen, Jarkko Niemi, Lilli Aro, Karoliina Blackburn, Aimo Räsänen, Maria Järvenhelmi, Tapio Liinoja ja Joonas Saartamo
Nimi ruotsiksi:
Game over
Game Over är en fiktiv dramathriller om Kimi, son till en förmögen och framstående familj, som vill visa världen att han klarar sig bättre än sin framgångsrike far: pengar och respekt måste vinnas genast. Kimi tänker ut en genial plan och lockar med sina vänner i ett spel som har fatala följder. Planen som börjat som ett harmlöst spel, får en ny vändning och under ett veckoslut börjar saker och ting oåterkalleligt att gå fel. Vad händer när leken blir verklighet?