keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Hamsterit 2023. Kuva: Annamaria Palsi-Ikonen / MRP Matila Röhr Productions.

Luovan kirjoittamisen tehtäviä voidaan käyttää Markku Pölösen ohjaaman Hamsterit-elokuvan (2023) katsomisen jälkeen esimerkiksi tapoina purkaa katselukokemusta ja kehitellä elokuvan herättämiä ajatuksia eteenpäin.

1. Valitse jokin itsellesi tuttu ruokalaji tai ruoanlaitossa käytetty raaka-aine. Kirjoita teksti, jossa pyrit kuvailemaan asiaa eri aisteihin vedoten ja yllättäviä kielikuvia käyttäen. Voit myös esittää tekstin suullisesti ja äänittää tai videoida sen, jolloin voit harjoitella Pölösen elokuvassa Hamsteria näytelleen Peter Franzénin tavoin nonverbaalista viestintää. Tavoitteena on saada tekstin vastaanottaja näkemään ruokalaji tai ruoka-aine uudella tavalla.

2. Kirjoita säätiedotus, jossa kerrotaan kaikkien aikojen hurjimman talven saapumisesta. Voit keksiä myös meteorologin ja säätiedotteen julkaisupaikan. Julkaisupaikasta riippuen voit kuvata, äänittää tai kuvittaa sääkartan haluamallasi tavalla. Sääilmiön nimeämisessä kannattaa myös käyttää mielikuvitusta. Vinkkejä sääilmiön nimeämiseen voit lukea Suomen lehdistön verkkoartikkelista.

3. Kirjoita tilannenovelli tai runo, jonka nimeksi annat “Toiveikas talvimieli”.

4. Käytä mittayksiköitä, joihin Hamsteri on mieltynyt. Kerro, mistä toiveikas talvimieli syntyy. Mitä tarvitaan ja kuinka paljon? Tekstisi voi olla kirjoitettu tai suullinen.

5. Kerro Hamsterista Raisan, Nikun tai Nakun näkökulmasta.

6. Markku Pölösen elokuvassa Hamsterit (2023) Hamsteri näkee useita unia. Miltä näyttävät Rurikin, Tellun, Raisan, Nikun, Nakun, Luppakorvan tai Minni-hiiren unet? Tee sarjakuva, unipäiväkirjan ote, monologi, jossa kerrot valitsemasi henkilön unesta tai unista. Vaihtoehtoisesti voi kirjoittaa tai kuvata myös dialogin, jossa valitsemasi henkilö kertoo unestaan ja toinen tulkitsee sitä.

7. Tee sarjakuva Markku Pölösen elokuvan Hamsterit (2023) keskeisimmistä tapahtumista.