keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: elokuva-arvostelu, välittäminen

Synopsis: On Leonin 25-vuotispäivä. Hän odottaa jännittyneenä, saapuuko hänen nuoruudenrakastettunsa Åsa tapaamaan häntä, niin kuin vuosia sitten sovittiin. Leon elää hoitokodissa, ja häntä rohkaisee yövahti Vidar. Vidarilla on selvänäkijän taipumusta, ja häntä huolettaa, miten Leonin käy. Leonin ja Vidarin päivästä kertovaan tarinaan lomittuu monta muuta ihmiskohtaloa: Leonin veli Trygve pääsee lomalle vankilasta Leonin syntymäpäivän kunniaksi; veljekset Mikkel ja Magne yrittävät välttää huostaanottoa jäätyään yksin isänsä kuoleman jälkeen; toisaalla heidän äitinsä yrittää itsemurhaa; Milla ja Frode saavat vauvan, jonka kohtalosta he joutuvat päättämään. Jokainen tarina käsittelee omalla tavallaan rakkautta ja välittämistä ja kertoo niistä valinnoista, joita ihmiset joutuvat vaikeissa elämäntilanteissa tekemään. 

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.
 
Oppimateriaalin on laatinut lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Minna Hautaniemi.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2005. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Hawaii, Oslo

Jo 11 vuotta Leon on haaveillut täyttävänsä 25 vuotta. 14-vuotiaana hän ja Åsa vannoivat toisillensa tapaavansa tuona päivänä ollakseen jälleen yhdessä…aina. Leon pelkää ettei Åsa saavukaan, mutta sitäkin enemmän hän pelkää tämän kohtaamista.

Vidarilla on selvännäkijänkykyjä, joita hän pakenee unettomiin öihin. Hän on yövahti Leonin hoitokodissa ja hänen unissaan Leon ja Åsa eivät koskaan tapaa.

Viisi väkevää tarinaa ihmisistä, rakkaudesta, elämästä, kuolemasta ja kadunkulmasta Oslossa, jossa he kaikki kohtaavat vuoden kuumimpana yönä.

Alkuperäinen nimi:
Hawaii, Oslo
Julkaisuvuosi:
2005
Pituus:
120 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Scanbox Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Norja
Ohjaus:
Erik Poppe
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Trond Espen Seim, Jan Gunnar Røise, Aksel Hennie, Evy K. Røsten, Petronella Barker, Morten Faldaas, Stig Henrik Hoff, Benjamin Røsler
Nimi ruotsiksi:
Hawaii, Oslo
I 11 år har Leon drömt om sin 25:e födelsedag. När de var 14 lovade han och Åsa att de skulle träffas just den dagen för att vara tillsammans... för alltid. Leon är rädd att Åsa inte kommer att dyka upp. Men ännu räddare är han för att träffa henne. Vidar drömmer sanndrömmar, från dessa flyr han i sömnlösa nätter. Han är nattvakt på Leons boende och i hans dröm träffas aldrig Åsa och Leon. Fem starka berättelser om människor, kärlek, livet, döden och ett gatuhörn i Oslo där alla dessa träffas under sommarens hetaste natt.