keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Heinähattu ja Vilttitossu

Oppimateriaalin teemoja: mielipiteet, perhesuhteet, koulunkäynnin aloittaminen

Synopsis: Heinähatusta on tulossa iso tyttö. Hän on menossa kouluun, ensimmäiselle luokalle. Heinähattu kiltti ja huolehtivainen isosisko ei ehdi nauttia lomastaan, koska hänellä on kiire saada perheen asiat järjestykseen. Kuka kuorii Vilttitossun perunat kun hän menee kouluun? Entä kuka leikkii Vilttitossun kanssa? Tyttöjen isä Matti on perunantutkimukseen uppoutunut tiedemies ja äiti Hanna pullanleipomisessa epäonnistuva kotiäiti. Apuun tarvitaan ystävälliset naapurin tädit Helga ja Halise sekä poliisit Isonapa ja Rillirousku. Pian Heinähattu ymmärtää, etteivät aikuiset opi mitään jos lapset ovat aina vain kilttejä. 

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu esiopetukseen ja alakouluikäisille.
 
Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Annika Henriksson apunaan työryhmä Hanna Niinistö, Minna Hautaniemi ja Outi Freese. 
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2002. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.
 
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Heinähattu ja Vilttitossu

Tilattavissa elokuvateatteriin

Heinähatusta on tulossa iso tyttö. Hän aloittaa viikon kuluttua koulun. Hän ei kuitenkaan ehdi nauttia lapsuutensa viimeisistä hetkistä, sillä hänellä on kiire laittaa perheen asiat järjestykseen ennen koulun alkua. On saatava selvyys siitä, kuka hoitaa Heinähatun hommat kotona hänen ollessa koulussa? Kuka leikkii Vilttitossun kanssa? Kuka tiskaa? Kuka kuorii Vilttitossun perunat?

Isästä ja äidistä ei näytä olevan paljon apua, vaikka asian vakavuutta kuinka yrittää selittää. Pyydettyään apua naapurista, poliisilta ja Taivaan Isältä Heinähattu tajuaa viimein, että aikuiset eivät opi mitään jos lapset ovat aina vaan kilttejä.

Heinähattu ja Vilttitossu perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjasarjaan. Sarjassa on ilmestynyt yhdeksän erillistä teosta. Elokuvan käsikirjoitus on uusi, vain elokuvaa varten luotu tarina.

Alkuperäinen nimi:
Heinähattu ja Vilttitossu
Julkaisuvuosi:
2002
Pituus:
75 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Image Club Oy, Kaisa Rastimo puh: 050-3718114 sähköposti: kaisa.rastimo@imageclub.fi
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Kaisa Rastimo
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Katriina Tavi, Tilda Kiianlehto, Antti Virmavirta, Minna Suuronen, Merja Larivaara, Päivi Akonpelto
Nimi ruotsiksi:
Halmhatten och Filttoffla - Heinähattu ja Vilttitossu
Halmhatten har blivit en stor flicka. Om en vecka ska hon börja skolan. Men hon hinner ändå inte njuta av barndomens sista stunder, för hon har fullt upp med att få ordning och reda på familjens affärer innan hon börjar skolan. Halmhatten måste få klarhet i vem som sköter hennes hemsysslor då hon är i skolan. Vem leker med Filttofflan? Vem diskar? Vem skalar Filttofflans potatis? Pappa och mamma är inte till stor hjälp, och tycks inte alls inse sakens allvar. Efter att ha bett om hjälp av grannarna, polisen och Gud Fader, förstår Halmhatten till slut att de vuxna inte lär sig något om barnen bara är snälla hela tiden. Halmhatten och Filttofflan baserar sig på Sinikka och Tiina Nopolas populära barnböcker. Serien omfattar nio böcker. För filmen skrevs däremot ett nytt orginalmanus.