keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Hevimpi reissu (2024) Making Movies, kuvaaja: Nikita Sevcov

Hevimpi reissu jatkaa Hevi reissu -elokuvasta tutun pienen pohjoissuomalaisen pitäjän metalliyhtyeen Impaled Rektumin edesottamuksia. Tällä kertaa tähtäimessä on yksi Euroopan suurimmista metallifestivaaleista: Wacken Open Air Saksassa.

1. Mitä ajatuksia hevi- ja metallimusiikki teissä herättävät? Onko tyylilaji teille entuudestaan tuttu?

2. Minkälaiset ”tunnusmerkit” ovat tyypillisiä hevi- ja metallimusiikille?

3. Miten metallimusiikki tuodaan esille elokuvassa? Minkälaisina elokuva esittelee bändin jäsenet, tyylilajin ”tunnusmerkit” ja metallifanit? Minkälaisia kliseitä elokuva nostaa esille liittyen metallimusiikkiin ja metallimusiikkikulttuuriin? Toimiiko elokuva, vaikka metallimusiikki ja siihen kiinnittyvät alakulttuurit eivät olisi tuttuja?

4. Minkälaisen kuvan elokuva jättää katsojalle metallimusiikista?

5. Mitä eri metallimusiikin alalajeja elokuvassa kuultiin?

6. Lukekaa Ylen artikkeli Hevimusiikki voi tutkitusti parantaa mieltä ja keskustelkaa millaisia hevimusiikin positiivisia vaikutuksia siinä nostetaan esille. Millaisia hevimusiikin ja -kulttuurin positiivisia piirteitä elokuvassa nousi esiin?

7. Elokuvan pahiksena nähtiin kiero musiikkimanageri. Keskustelkaa millaisena musiikkiteollisuus elokuvassa kuvattiin ja voisiko tällä kuvauksella olla mitään yhteyttä todellisuuteen.

6. Elokuvassa nähtiin myös oikeita metallimuusikoita, tunnistitteko heitä?

7. Elokuvaa voi luonnehtia myös musiikkielokuvaksi tai musiikkikomediaksi, joita on tehty myös muiden musiikkilajien ympärille. Mitä muita musiikkielokuvia tiedätte? Mihin musiikin lajeihin ne keskittyivät? Onko niillä yhteisiä piirteitä Hevimmän reissun kanssa?

Voitte tutustua metallimusiikkiin lisää esimerkiksi Wikipedian kautta.

Metallimusiikki Suomessa

Suomalainen metallimusiikki tunnetaan ympäri maailmaa, ja se on ollut kotimainen vientituote jo muutaman vuosikymmenen ajan. Tunnetut yhtyeet kuten Nightwish, Apocalyptica, Stratovarius ja Children of Bodom ovat raivanneet tietä muille yhtyeille ja alan kansainväliselle menestykselle. Helsingissä järjestettävä Tuska-festivaali taas kokoaa vuosittain yhteen musiikin laajan fanikunnan. Suomalaisen metallimusiikin tunnettavuus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, ja vasta viime vuosina niin metallimusiikkia kuin metallimusiikkikulttuuria on alettu tutkia akateemisella tasolla.

Voitte tutustua alan tutkimukseen lähemmin mm. Suomen Akatemian ja Teoston artikkelien kautta.

Suomen Akatemia: ”Hevi rakentaa Suomi-kuvaa maailmalla”

Teosto: ”Miksi metallimusiikin vienti vetää hyvin?”