keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis:
Vuonna 1962 Olli Mäki on nouseva nyrkkeilytähti ja euroopanmestari sarjassaan. Hänen tallimestarinsa ja valmentajansa Elis Ask on järjestämässä Helsinkiin kansainvälisen huippusarjan urheilutapahtumaa, jossa Olli Mäki kohtaa vallitsevan amerikkalaisen maailmanmestarin. Olli saapuu Kokkolasta Helsinkiin valmistautumaan otteluun ja tuo mukanaan juuri kohtaamansa Raijan. Pariskunnan välille syntyy romanssi tiukan harjoittelun ja sponsorien viihdyttämisen välissä. Ottelun lähestyessä Ollin on päätettävä mitä hän elämältä haluaa ja voittaako urheilu-ura vai rakkaus.

Hymyilevä mies perustuu oikean nyrkkeilytähden, ”Kokkolan leipurin” Olli Mäen elämäntarinaan. Elokuva voitti Cannesin elokuvafestivaalilla 2016 Un Certain Regard –sarjan pääpalkinnon.

Ohjaaja Juho Kuosmanen (s. 1979) voitti Cannesin opiskelijasarjan Cinéfondation-pääpalkinnon elokuvallaan Taulukauppiaat vuonna 2010. Elokuva oli Kuosmasen lopputyö Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitokselta ja voitto Cannesin opiskelijasarjassa takasi hänen seuraavalle elokuvalleen pääsyn Cannesin kilpailusarjaan.

Juho Kuosmasen elokuvat: Kaupunkilaisia (2008), Taulukauppiaat (2010), Hevoshullu (2013), Hymyilevä mies (2016).

Oppimateriaali on suunnattu 9. luokille sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue Media-avaimen arvio elokuvasta täältä.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016, linkit on tarkistettu 5.9.2016.

Elokuvaan on saatavilla kuvailutulkkaus näkövammaisille, joka on käytössä kaikissa elokuvan näytöksissä MovieReading -applikaation kautta. Elokuvasta on lisäksi saatavilla tekstitetty kopio kuulovammaisia varten.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Hymyilevä mies

Tilattavissa elokuvateatteriin

Tositapahtumien innoittama elokuva nyrkkelijä Olli Mäestä, joka otteli Suomen ensimmäisessä ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtumassa Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962 Davey Moorea vastaan.

Alkuperäinen nimi:
Hymyilevä mies
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
93 min.
Genre(t):
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Juho Kuosmanen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Oona Airola