keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: poliisin ammatti, rasismi ja syrjintä, työhyvinvointi, korruptio, elokuvan musiikki.

Oppimateriaali on suunnattu 9. luokille sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela apunaan näyttelijä Abdirahman Bile.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu ja linkit tarkistettu 13.12.2022

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Hyväveli

Tilattavissa elokuvateatteriin

Järjestyspoliisi Loyan (Abdirahman Bile) yrittää löytää paikkaansa uudella poliisilaitoksella ja pitää samalla vankilasta juuri vapautuneen ystävänsä Warsamen (Kamaludin Ahmed Abdulla) kaidalla tiellä. Loyanin kunnianhimoinen tavoite on päästä etsiväkoulutukseen, mutta esimies Jokisalon (Sampo Sarkola) mielestä hänen on parempi partioida tutuissa lähiöissä parinsa Johannan (Heli Sutela) kanssa.

Partio pääsee tositoimiin, kun he alkavat tutkia itsemurhalta vaikuttavaa tapausta. Huumekauppaan sotkeutunut ammattirikollinen ja rotukiihkoilija Antero Päiviö (Riku Kemppinen) on hypännyt parvekkeeltaan. Ensin kuoliaaksi julistettu mies virkoaa yllättäen, ja hänet viedään sairaalaan. Loyanin on vaikeaa uskoa miehen tarinaa, ja hän päättää selvittää totuuden hinnalla millä hyvänsä. Vyyhdin alkaessa purkautua on vaikeaa enää tietää, kehen kannattaa luottaa, kun Warsamekin tuntuu puuhaavan jotakin Loyanin selän takana.

Alkuperäinen nimi:
Hyväveli
Julkaisuvuosi:
2022
Pituus:
110 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Aurora Studios
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Sami Laitinen
Käsikirjoitus:
Sami Laitinen
Näyttelijät:
Abdirahman Bile, Kamaludin Ahmed Abdulla, Heli Sutela, Riku Kemppinen, Sampo Sarkola, Kari-Pekka Toivonen, Kari Sorvali, Tommi Korpela.