keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvaa If Beale Street Could Talk voidaan pitää myös kaupunkielokuvana. Se esittelee tarkasti 1970-luvun alun Harlemia, newyorkilaisia katuja ja kaupunginosia henkilöhahmojensa kautta. On syytä muistaa, että James Baldwin, jonka kirjaan elokuva perustuu, syntyi ja kasvoi New Yorkin Harlemissa. Jo 10-vuotiaana hän kirjoitti ensimmäisen näytelmänsä, joka esitettiin hänen koulussaan ja 13-vuotiaana artikkelin ”Harlem – Then and Now”. Vaikka hän asui pitkään Greenwich Villagessa New Yorkissa, hän pakeni kaupungin homofobiaa ja rasismia Ranskaan.

1. Mihin elokuvan nimi Beale Street viittaa?

2. Vertaa elokuvaa johonkin toiseen New Yorkiin sijoittuvaan elokuvaan, jonka olet nähnyt. Mitä eroja löydät elokuvien tavassa kuvata kaupunkia? Minkälaisena kaupunki esitetään, mitä arvoja kaupunki edustaa, minkälaiseksi elokuvien henkilöhahmot olonsa tuntevat kaupungissaan?

3. Elokuva luo kontrastin kaupunkimiljöön ja mustien perheyhteisöjen kuvauksen välille. Siinä missä epävarmuus ja syrjintä vallitsee kaduilla, perheen rakkaus ja voima yhteisönä kestää läpi vaikeidenkin aikojen. Kuvaile Tishin ja Fonnyn vanhempien toimintaa Fonnyn vapauttamiseksi. Fonnyn äidin turvautuminen Jumalan pelastavaan voimaan saa rinnalleen isien salakuljetusbisneksen rahojen keräämiseksi. Millä eri tavoin nämä henkilöhahmot kokevat epätoivon tunteen? Mistä he saavat voimaa jaksaakseen eteenpäin? Mikä on mielestäsi sallittua todistettaessa ihmisen syyttömyyttä väärintuomitun syyllisyyden pinteessä ja missä kulkee tämä raja sallivuuden ja tuomittavuuden välillä?