keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Keskustelkaa elokuvasta Kalevala – Uusi aika. Millaisen vaikutuksen se teki teihin katsojana? Mitkä kohtaukset jäivät mieleen? Mitä te ette ymmärtäneet?  Millaisen vaikutuksen elokuvan kerronta, kuvaus, hahmot, musiikki, lavastus, ympäristö, puvustus, värit jne.  tekivät? Elokuvan kerrontaan oli ujutettu eri tasoja – miltä ne tuntuivat?

2. Elokuvan keskeiset hahmot ovat Väinämöinen, Sampo, Riitta, Antti, Aino, Jokkeri, Louhi, Kurt, Kullervo ja Seppä Ilmarinen. Mitä heille tapahtuu elokuvassa? Elokuvan www-sivuilla  näyttelijät ja hahmot on esitelty seuraavalla tavalla:

Sampo
Tommi Eronen on Kuopiossa 1968 syntynyt parhaasta miessivuosasta Jussi-palkittu näyttelijä. Hän on esiintynyt useissa suomalaisissa pitkissä elokuvissa sekä televisiosarjoissa. Kalevalassa hän esiintyy Sampona jonka kohtalo on avain valoon.
Väinämöinen
Ari Vakkilainen on Helsingissä asuva säveltäjä, jonka kynästä on lähtenyt useita oopperoita sekä muita sävellyksiä. Hän on ollut varsin aktiivinen blues muusikko ja esiintyi Jari Halosen Aleksis Kiven elämä -elokuvassa. Kalevalassa hän esittää vähäeleisen Väinämöisen roolia joka tietää totuuden jos toisenkin.
Riitta
Maija-Liisa Ström on arvostettu helsinkiläinen näyttelijä sekä lausuntataiteilija. Hän on näytellyt Helsingin, Oulun ja Joensuun kaupunginteattereissa ja tehnyt useita elokuva- sekä radioteatterirooleja. Maija-Liisa esittää Kalevalassa äidillistä Riittaa.
Louhi
Tanja-Lotta Räikkä on Raumalla syntynyt näyttelijä sekä laulaja, joka on esiintynyt useissa TV-sarjoissa sekä pitkissä elokuvissa. Tanja-Lotta osallistui Euroviisujen Suomen-karsintaan vuonna 1989 kappaleella Huominen Eurooppa. Kalevalassa hän tekee loistavan roolin Pohjolan akka Louhena jonka tarkoitus on ryöstää rikkauksia takova Sampo.
Kurt
Konsta Mäkelä on Espoossa 1965 syntynyt näyttelijä, jolla on takanaan suuri liuta televisio ja elokuvarooleja. Kalevalassa Konsta esittää Kurtia, absoluuttista pahaa, joka pyörittää ihmisiä sormensa ympärillä.
Antti
Olavi Uusivirta on Helsingissä 1983 syntynyt muusikko ja näyttelijä. Hänen toinen albuminsa ”Me ei kuolla koskaan” on saavuttanut kultalevyyn oikeuttavan rajan. Olavi on esiintynyt televisiossa juontajana sekä näytellyt useissa suomalaisissa pitkissä elokuvissa. Kalevalassa hän näyttelee villin ja voimansa tunnossa olevaa Anttia josta paljastuu yllättäviä muinaisia piirteitä.
Aino
Pirjo Lonka on 1971 Imatralla syntynyt näyttelijä, joka on esiintynyt useissa suomalaisissa TV-sarjoissa sekä elokuvissa. Hän on TV- ja elokuvatöiden lisäksi näytellyt Q-teatterissa. Kalevalassa Pirjo esittää kaunista mutta kohtalokasta Ainoa joka etsii elämäänsä rakkautta.
Jokkeri
Ville Tiihonen on Helsingissä syntynyt monialataituri, jonka osaamiskenttään lukeutuu näyttelijä, graafinen suunnittelija sekä kirjailija. Hän on toiminut improvisaatioteatteri Stella Polariksen jäsenenä. Kalevalassa hän tekee erinomaisen roolin kylmäkiskoisena mutta sielukkaana Jokkerina.
Kullervo
Pauli Poranen on suomalainen näyttelijä, joka on useiden elokuvarooliensa lisäksi näytellyt Helsingin kaupunginteatterissa sekä KOM-teatterissa. Hänen toimii nykyisin Voionmaan opiston elokuvanäyttelijälinjan vastaavana opettajana. Kalevalassa hän näyttelee Kullervoa jota pyydetään apuun taisteluun Pohjolaa vastaan.
Seppä Ilmarinen
Jari Halonen on elokuva- ja teatteriohjaaja, jolla on takanaan jo useita pitkiä elokuvia listattuna suomen parhaimpien joukkoon. Elokuvassa Jari näyttelee itse sammon takojaa Seppä Ilmarista.
(http://www.kalevalauusiaika.fi/?page_id=13)