keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Käräjävuorentie

Oppimateriaalin teemoja: oma elokuva, elokuvan tekeminen, indie, findie, Kelaamo

Synopsis

Käräjävuorentie on tarina helsinkiläisestä Samusta, joka saa työkeikan Etelä-Pohjanmaalle haastattelemaan lupaavan muusikon uran jättänyttä Suvi Koskista. Samalla reissulla hän tutustuu isänsä puolen suureen Pohjanmaalla asuvaan sukuun, josta ei ole vanhan välirikon vuoksi tiennyt juuri mitään.


Elokuvan taustaa

Käräjävuorentien taustalla ovat peruskoulunopettajat Essi Mitronen ja Anna Peräaho, jotka ovat yhdessä käsikirjoittaneet, ohjanneet ja tuottaneet elokuvan. Kolme vuotta kestänyt prosessi sai alkunsa siitä, että Mitrosella ja Peräaholla oli tarina, jonka he halusivat kertoa. Tarina päätettiin tehdä elokuvaksi talkoovoimin –  menetelmällä, joka tukisi tarinan sanomaa yhteisöllisyyden voimasta. ”Ihminen tarvitsee ja saa tarvita toista ihmistä”, sanoo Mitronen Ylen aamu-tv:n Tähtihetki-haastattelussa (31.8.2012). Käräjävuorentien sisältämän tärkeän viestin vuoksi elokuvalle hankittiin myös teatterilevitys.

”Me nyt satuttiin tekemään elokuva, mutta se vois ihan hyvin olla että joku kyläyhteisö päättäis että nyt rakennetaan torille uudet tämmöset toripöydät”, selittää Samua näytellyt Miska Kajanus. Lähde

  • Käsikirjoittaja-ohjaajakaksikolla ei ollut juurikaan kokemusta elokuvanteosta ennen Käräjävuorentietä. Miettikää, miksi Käräjävuorentien tarina haluttiin toteuttaa juuri elokuvana. Minkä muun taiteenlajin kautta tarinan olisi voinut toteuttaa ja miten? Olisiko tarina muuttunut?
     
  • Minkä tarinan juuri sinä haluaisit kertoa? Millainen sanoma tarinassasi olisi?
Nettisivut
Facebook
Traileri
 

Oppimateriaalin on laatinut FM Heli Metsätähti-Koistinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 17.7.2013.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Käräjävuorentie

Tilattavissa elokuvateatteriin
Alkuperäinen nimi:
Käräjävuorentie
Julkaisuvuosi:
2012
Pituus:
102 min.
Levittäjä:
Black Lion Pictures Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Essi Mitronen ja Anna Peräaho
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Miska Kajanus, Marjut Maristo, Ritva Hakala, Seppo Koivisto, Severi Saarinen, Teemu Kettula, Eeva-Leena Malander, Hannu Hurme, Jose Viitala, Kerttu Kamila, Henna Puolijoki, Annastiina Toppari, Pasi Nyman, Miika Ullakko, Jaakko Ovaska, Kari Mäki, Jaana Jaskari, Tatu Jokila, Tarmo Kalmari