keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: kirjasta elokuvaksi, seksuaalinen vallankäyttö, naiset ja armeija, moraali

Synopsis: Käsky on kansainvälisesti palkitun ohjaajan Aku Louhimiehen uusin elokuva. Elokuva perustuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin. Keväällä 1918 jääkäri Aaro Harjula saa käskyn teloittaa punaisen naissotilaan. Nuori ja idealistinen Harjula ei suostu tottelemaan käskyä ilman oikeudenkäyntiä. Esimiehiään vastustaen hän päättää viedä naisen kenttätuomioistuimeen. Miina Malinin ja Aaro Harjulan kohtaaminen kietoo kahden voimakkaan ihmisen kohtalot yhteen verisen sisällissodan viimeisinä hetkinä, keväällä 1918.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukion ja ammatillisten oppilaitoksen opiskelijoille esim. äidinkielen, kirjallisuuden, etiikan ja historian opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja kirjallisudenopettaja Marjaana Mitikka.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 16.5.2013.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Käsky

Vastikään Saksasta koulutuksesta Suomeen palannut nuori jääkäri Aaro Harjula todistaa julmia tapahtumia. Idealistina hän uskoo voivansa omalla toiminnallaan edistää laillisuutta ja oikeuden toteutumista, niinpä hän puoliväkisin lähtee viemään punaista naisvankia Miina Malinia reiluksi uskomaansa oikeusistuimeen. Miina ja Jääkäri Harjula joutuvat matkallaan autiolle saarelle. Yhteinen kokemus muuttaa ja syventää heidän suhdettaan toisiinsa. Kenttätuomioistuin on Harjulan kasvutarina. Hyviin ja pahoihin, oikeaan ja väärään jakautunut maailma saa lisää sävyjä. Harjula tutustuu hyvämaineiseen Emil Hallenbergiin, uskoo siihen, että tämä mies tekee varmasti oikeudenmukaisen ratkaisun Miinan suhteen.

Alkuperäinen nimi:
Käsky
Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
116 min.
Levittäjä:
FS Film Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Aku Louhimies
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Pihla Viitala, Samuli Vauramo, Eero Aho
Nimi ruotsiksi:
Käsky