keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: käsikirjoitus, ajankuva, ironia, musta huumori, Kekkonen

Synopsis: Uutinen saapuu sähkeen muodossa sekoittaen kerta heitolla koko kyläpahasen seitsemänkymmentäluvun alun Lapissa. Sen viesti on lyhyen ytimekäs: Tasavallan Presidentti Urho Kaleva Kekkonen piipahtaa Allin Baarissa matkalla kauemmas Pohjois-Lappiin.

Allilla on suunnattomia paineita: baari pitää saada putipuhtaaksi, paikallisen Lihajalostamon on kerrankin hoidettava pilaantumatonta ruokaa ja Allin on pikalaihdutettava. Ja ennen kaikkea Allin on voimanaisen tavoin pidettävä Kekkoseen hysteerisen hurmoksellisesti suhtautuvat kyläläiset kurissa ja järjestyksessä. Se ei ole helppoa, sillä vastapuolella on muun muassa Tabe Sliooria ja lentoemäntiä esikuvanaan pitävä Maija Kellinsalmi, kunnan apulaisinsinöörin hermoheikko vaimo. Maija on edellisenä vuotena järjestänyt katastrofaaliset itsenäisyyspäivänjuhlat. Nyt hänellä on mahdollisuus revanssiin ja yhdessä hetkessä hän onkin jo suunnittelemassa kilpailevaa Kekkos-juhlaa.

Mitä lähemmäs sokeasti palvotun, diktaattorin ottein maata johtavan presidentin vierailu tulee, sitä kiihkeämmäksi kylän elämä käy ja sitä enemmän asukkaista puskee esiin hurjia mutta kovin inhimillisiä piirteitä: kateutta, kilpailuhenkeä, kampitusta, kuolettavia suunnitelmia, suuria egoja ja draamaa. Kukaan ei säästy brutaaleilta otteilta – sen saavat huomata jopa kylän pitkäikäiset maskottiporot!

Draamaelokuva perustuu kertomukseen "Allin baari" Pia Pesosen romaanissa Urho Kekkonen Strasse.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut elokuva- ja dokumenttielokuva-alalla valmistunut ja työskentelevä Jenni Kivistö.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 19.9.2013.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kekkonen tulee!

Tilattavissa elokuvateatteriin

Tasavallan Presidentti Urho Kaleva Kekkonen piipahtaa Allin Baarissa matkalla kauemmas Pohjois-Lappiin. Uutinen saa koko kylän sekaisin.

Julkaisuvuosi:
2013
Pituus:
90 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Marja Pyykkö
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Wilma Rosenqvist, Merja Larivaara, Marjaana Maijala, Konsta Mäkelä, Ville Virtanen, Kristiina Elstelä