keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

 

a) Miten elokuva selittää nuorten ongelmia? Mistä Samin ongelmat konkreettisesti johtuvat? Missä kohtauksissa tulee esille se, että äidin ja pojan suhde ei ole normaali (mieti kohtauksia elokuvan alusta asti!)? 
 
b) Millaiseksi luonnehtisit äidin kasvatustyyliä? Mitkä ovat Samin äidin kasvatustyylin vaikutukset poikaan lyhyellä ja pitkällä aikavälillä? 
 
Kirjoita lyhyehkö teksti otsikolla ”Minä kasvattajana omille lapsilleni 15 vuoden päästä”. (Tarkoituksena on tarkastella sitä, millaista on hyvä kasvatus.) Tekstit luetaan pienissä ryhmissä, joissa keskeiset ajatukset kootaan ”Hyvän kasvattajan huoneentauluksi”. Nämä esitellään muulle ryhmälle. 
 
c) Mieti omia ja ystäviesi ongelmia ja niiden taustoja. Ovatko ongelmien syyt samoja kuin elokuvassa? 
 
d) Onko elokuvasta löydettävissä selityksiä tai syitä äidin insestille? Mitkä ovat elokuvassa insestin seuraukset? Miten tilannetta olisi muuttanut se, että kysymys olisi ollut isän ja tyttären välisestä insestistä? Oppilaat voivat internetin ja/tai artikkelien kautta tutustua insestistä tehtyihin tutkimuksiin ja selvittää insestin yleisyyttä, syitä ja seurauksia. Vaihtoehtoisesti joku oppilaista voi pitää aiheesta alustuksen tai esitelmän.