keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

”Elokuvan tarinassa, kuten kirjoissakin, yleinen kerronnan rakenne on alku – keskikohta – loppu. Keskikohdassa syvennetään tarinaa ja henkilöhahmoja, ristiriidat kärjistyvät ja niihin etsitään ratkaisuja.

Tarinan moottorina toimivat päähenkilöiden erilaiset päämäärät: se mitä he tavoittelevat tai ongelmat, joihin he etsivät ratkaisuja. Heidän tielleen kasaantuu usein esteitä, jotka voivat syntyä esimerkiksi vastustajien yrittäessä saavuttaa omia kilpailevia päämääriään. Tarinassa tapahtuu käänteitä, kun jokin tapa saavuttaa päämäärä osoittautuu tehottomaksi, tai kun niiden saavuttamiseksi löytyy uusia keinoja, välineitä tai avustajia.” (Lähde: Elokuvapolku)

1. Kukista ja mehiläisistä seuraa perinteistä draaman kaarta. Katso elokuva uudestaan ja tutki mihin sijoittuvat elokuvan alku, keskikohta ja loppu. Merkitse ajat muistiin. Listaa kaikki elokuvan hahmojen tielle kasaantuneet esteet. Tee elokuvan rakenteesta visuaalinen kartta käyttäen apunasi esimerkiksi erivärisiä tusseja.

2. Listaa elokuvan esteet ja niiden ratkaisut. Mitä muita esteitä olisi voinut olla?

3. Käsikirjoitus- ja kuvaustehtävä
Tee oma yhden sivun käsikirjoitus: keksi tarinallle alku, keskikohta ja loppu. Aloita tarina jostakin tapahtumasta, johon tarvitaan ratkaisu ja kasaa sitten päähenkilön eteen ongelmia, joita hän ratkoo. Keksi ainakin kolme ongelmaa ja ratkaisua.
Voit tehdä tämän myös kuvausharjoituksena. Editointiin voi käyttää ilmaista mobiiliaplikaatiota (esimerkiksi Videomaker).

4. Lyhytelokuvassa soi Rovaniemeläisen Jaakko Laitinen ja Väärä Raha -yhtyeen musiikki. Kuuntele musiikkia ja mieti miksi juuri tämä bändi soi elokuvassa.

5. Minkälainen isän ja pojan suhde on alussa vs. elokuvan lopussa? Mitä isät kokevat lyhytelokuvan aikana?

6. Miten maaseutua kuvataan lyhytelokuvassa? Mitä luulette: miksi elokuvan tekijät ovat valinneet juuri maaseudun elokuvan tapahtumapaikaksi?

7. Mikä tekee Kukista ja mehiläisistä -elokuvasta komedian? Luettele elokuvassa käytettyjä komedian keinoja (esim. musiikki, henkilöhahmot, näyttelijäntyö, lavastus, puvustus, leikkaus, rytmitys)