keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan ohjaaja Ladj Ly on kertonut haastatteluissa, että elokuvan tärkein teema on lapset ja nuoret. Hänen mukaan elokuvansa on hätäviesti poliitikoille. 

1. Mitä lapset ja nuoret tekevät elokuvan alussa? Keskikohdassa? Lopussa? Muuttuuko lasten ja nuorten käyttäytyminen elokuvan aikana?

2. Keihin aikuisiin he ovat eniten yhteydessä? Miksi?

3. Mikä on elokuvan ensimmäinen kuva? Entä viimeinen? Miten tulkitsette elokuvan alkua ja loppua? Minkä sanoman kuvat välittävät?

4. Listatkaa, mitä Issa tekee elokuvassa. Voiko sanoa, että hän käyttäytyy eri tavalla elokuvan alussa ja lopussa? Jos kyllä, mistä muutos johtuu? Onko Issa mielestänne uhri?

5. Elokuvan lopussa Issan pään takana rakennuksen seinässä lukee "J’rêve d’avoir une belle vie » (Toivon, että mulla ois hyvä elämä). Miten ymmärrätte sen elokuvan katsomisen jälkeen? 

6. Miten ymmärrätte Victor Hugo -sitaatin elokuvan lopussa?

7. Pariisissa oli vuonna 1832 kansannousu, joka kukistettiin ja jossa kuoli noin 800 ihmistä. Tapahtumat on kuvattu myös Hugon kirjassa, jossa kansannousuun osallistuu yksi kirjan tärkeistä hahmoista, nuori ja peloton poika Gavroche. Hän on vanhempiensa hylkäämä katupoika joka on tottunut pärjäämään yksin. Mellakan aikana hän auttaa barrikadeilla olevia vallankumouksellisia keräämällä ammuksia ruumiista. Hänet kuitenkin ammutaan ja hän kuolee barrikadin edessä.

  • Miten Gavroche’n tarina liittyy elokuvaan?