keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Päähenkilön rakentaminen

Käsikirjoittajan täytyy tuntea henkilöhahmonsa, joten hän kirjoittaa usein näille taustatarinat. Henkilön taustatarina ei välttämättä tule esiin elokuvassa kuin pienissä viitteissä, mutta se auttaa käsikirjoittajaa miettimään millainen henkilö on ja miten hän eri tilanteissa toimisi.

1. Lukekaa amerikkalaisen käsikirjoittajan Jennifer Reederin haastattelu Leffatykistä.
Pohtikaa haastattelun pohjalta:
a) Olivatko henkilöhahmot, erityisesti Wojtek ja Annelie, uskottavia ihmisiä?
b) Oliko heillä tunnistettavia tavoitteita, joita kohti he menivät elokuvassa? Mitä ne olivat?
c) Muuttuivatko he jotenkin elokuvan aikana?

2. Wojtekin vanhempien kohtaamisesta kerrotaan muutamassa kohtauksessa elokuvan mittaan. Muistelkaa millainen tarina Wojtekin vanhemmilla on? Millaisista perheistä he vaikuttavat itse tulleen? Miten he päätyivät yhteen? Mikä heidän välejään tuntuu hiertävän? Mikä heidät saa pysymään yhdessä?

3. Kirjoitustehtävä
a) Valitse joku elokuvan henkilöistä, Wojtek, Annelie, joku vanhemmista, joku puolalaista tai Annelien ystävistä. Muistele minkälainen hän oli elokuvassa ja kirjoita hänelle noin yhden-kahden sivun mittainen taustatarina, josta ilmenee mistä hän on kotoisin, millaisesta perheestä, mistä pitää, mistä haaveilee, mitä pelkää ja inhoaa. Voit antaa mielikuvituksesi lentää ja kirjoittaa yksityiskohtaisiakin kuvauksia hänelle merkittävistä hetkistä, mutta älä kuitenkaan unohda elokuvaa. Mieti miten siinä on kuvattu henkilöä, miten hänet on puvustettu ja millainen hänen olemuksensa on.
b) Kirjoita sitten lyhyesti muutamalla rivillä mitkä elokuvan kohtaukset saivat sinut päätymään juuri tällaiseen taustatarinaan.